FORSIDEN ADD MEG INSTAGRAM WEHEARTIT

5 steder verdt å besøke

I mine 21 år har jeg fått reist en del. For det meste har jeg vært i Europa, men også litt i Nord- og Mellom-Amerika. Jeg har også vært én gang på det afrikanske kontinent (Tunisia) og én gang i Asia (Tyrkia). Tilsammen har jeg vært i like mange land som antall år jeg har levd, men det er så uendelig mange steder jeg fortsatt vil reise. Om dere har fulgt litt med på denne bloggen vet dere at jeg har en lidenskap for reising - jeg elsker å utforske nye steder. Tilbake til poenget! Noen av disse reisene har vært ekstra spennende for meg, og derfor tenkte jeg å skrive litt om de stedene jeg absolutt kunne tenkt meg tilbake til, og som jeg mener er verdt et besøk! Det er så klart flere steder jeg har vært som har vært helt fantastiske. Blant annet elsker jeg alt som har med Hellas å gjøre generelt, men jeg vil fortelle om de stedene som har gitt meg størst inntrykk. 

New York

Det er ikke akkurat få ganger jeg har bablet om New York på denne bloggen, og det er av god grunn. Jeg har jo bodd der, så en del av hjertet mitt ligger igjen i den fantastiske byen, men bodd der eller ikke så er dette en unik by. Det er en helt spesiell puls som du ikke får smake på noe annet sted i verden. Jeg vet ikke engang hvor jeg skal begynne... New York har alt! Det er gatemat på hvert hjørne, musikaler og shows, mennesker over alt, flere butikker enn du kan drømme om, flere caféer og restauranter enn du kunne sett for deg, nydelige parker, gule taxier, høyt tempo og et fantastisk liv. Til og med kinoen i New York er en spesiell opplevelse. New York, New York... Det er nok en grunn bak alle sangene om denne byen.

Firenze

Det begynner å bli ganske mange år siden jeg var i Firenze, men denne byen har satt seg fast i hjernen min. Det er en gammel, vakker by midt i fineste Toscana i Italia. Har du ikke vært i Toscana før må du reise fortere enn fort! Lei en bil og kjør rundt mellom milelange gressenger og hundrevis av vinåkre.. Åh, Italia♥ Mitt favoritt land, uten tvil. Og Firenze er hittil den fineste byen jeg har vært i. Du kan gå i katedralen, reise på toppen av fjellet og se ut over hele byen, se bruen som skifter farge til gull i solnedgangen, sitte på torget og spise gelato. Dere skjønner vel at denne byen må oppleves?!

Amsterdam

Amsterdam er kanskje det mest spesielle stedet jeg har vært. Jeg hadde helt andre forventninger til byen, og det var nok noe av det som gjorde det så kult. Vi var der i romjulen og på nyttår, og i tillegg til de tusenvis av menneskene som stappet gatene fantes det boder ved hvert hjørne som solgte alt fra churros til ullvotter til bratwurst. Denne byen har alt! Fantastiske restauranter og caféer, masse shopping-mulighet, mye å se på og de vakre kanalene som gjør byen unik. Nei hit vil jeg igjen!

Santorini

Som sagt så elsker jeg alt som har med Hellas å gjøre. Stedene, folkene, maten, fargene... Hellas er fantastisk, og Santorini topper kaka. Alle de hvite bygningene med de blå karmene, som ligger nedover fjellkanten helt ned til vannkanten. Ah, det er et himmelsk syn! Svarte strender, deilig mat, skjønne mennesker og vakre solnedganger. Santorini er magisk, rett og slett.

Jamaica

Jamaica, og jeg vil regne med det gjelder karibien generelt, er et fantastisk ferieparadis. Samtidig er det land fra den tredje verden, og du får et kultursjokk uten like. Det går opp noen ting for deg, og du ser ekstremt tydelig hvordan verden fungerer. Det er tankevekkende, men samtidig vil det ikke ødelegge en deilig og avslappende ferie. Som jeg har nevnt tidligere er Blue Hole et av de mest magiske stedene jeg noen sinne har sett, og det finnes masse andre eksotiske attraksjoner å oppleve der. Jamaica tilbyr kritthvite strender, gjennomsiktig vann, blå krabber, deilig mat, en herlig befolkning, magiske regnskoger og det heftigste regnet du har sett. 

Hvor ville du helst reist? Hva er det mest fantastiske stedet du har vært?4 kommentarer

I sommer har jeg...

Vært på Jamaica...

Vært tilbake i min favorittby, New York...

Vært på Coldplaykonsert og jentetur i København...

Vært på Kongsberg Jazzfestival med Kygo og Capre Diem konserter...

Vært i Marbella-området i Spania...

...Resten av sommeren har gått til jobbing, familie og venner, og nå har også skolen startet. Jeg har kanskje hatt den beste sommeren noensinne og kommer til å ha disse minnene for evig og alltid. I tiden fremover skal jeg fokusere på skole, kjæresten og hunden min, venner, turer i frisk luft og tid til meg selv. Dette semesteret kommer til å bli hektisk, men jeg ser likevel veldig frem til det. Bloggen kommer forhåpentligvis til å få en stor plass hos meg denne høsten, for jeg har funnet ut at bloggen driver meg til å være den beste versjonen av meg selv. Ha en fin dag, vi blogges snart♥2 kommentarer

Når jeg er reisesyk...

Salt in the air, sand in my hair, sun in the sky, temperature high. Please take me there... now. 


Guess what I´ve done?

... Bestilt tur til Jamaica og New York!!! Æææ, jeg gleder meg sånn. I sommer reiser Marcus og jeg på en toukers ferie - først til Jamaica, så til New York. Når man likevel skal så langt avgårde synes jeg det er bedre å dra til litt flere steder av gangen, da er tid og penger spart i mine øyne. I tillegg til denne turen skal jeg også til København med noen venninner og en uke i Spania. Herregud, denne sommeren blir så bra! I can´t wait... Jeg gleder meg til hvite strender, palmetrær, nye opplevelser, paraplydrinker, saltvannshår, tan kropp og masse kos! Og nesten enda mer gleder jeg meg til å reise tilbake til New York - mitt andre hjem♥ Denne sommeren kommer til å bli helt fantastisk, og jeg gleder meg så mye at jeg skulle ønske det var i morgen! Uheldigvis har jeg ikke noe annet valg enn å vente, men jeg vet tiden kommer til å fly! Nå begynner snart innspurt til eksamen og før jeg vet ord av det er jeg ferdig med første året på universitetet og på vei til karibien. U jelly? I would have been! Hehe. Nei, nå er jeg høy på livet altså. Det er så godt å ha noe å se frem til! Har dere noen planer for sommeren? Og dere; jeg tar hjertelig imot tips om ting å gjøre på Jamaica!! (Selv om jeg allerede har laget en ganske lang liste på egenhånd.)

 3 kommentarer

I want to travel the world

Reisefeber, reisefeber, reisefeber. Uansett hvor i verden jeg er, og noen sinne kommer til å være, er jeg helt sikker på at det alltid er et annet sted jeg vil utforske. Listen over land og steder jeg ønsker å se blir bare lenger og lenger. Jeg er så reiselysten og jeg har egentlig lyst til å se hele verden fra topp til tå. I mitt aller første innlegg, der jeg skrev om meg selv, fortalte jeg at jeg ikke har noen lidenskaper. For noe tull! Min lidenskap er å reise. Jeg elsker å reise, og jeg har alltid elsket det. Er det én ting i denne verden jeg virkelig kunne levd av, så er det å reise jorden rundt. Mexico, Sør-Afrika, Vietnam, Australia, San-Francisco, Paris, Etiopia, Island, Brüssel, Zimbabwe, Malawi, Bahamas, Kina, Zambia, Japan, Marokko, India, Peru, Brasil, Canada, Cuba, Hawaii, Singapore. Bare for å nevne noen av de stedene jeg så veldig, veldig gjerne vil oppleve. Min aller største drøm er faktisk å få reist til de stedene jeg har på listen min. Reise gir deg kunnskap, erfaringer og opplevelser for livet. For å være helt ærlig, så klarer jeg ikke engang et år uten å reise. Har det gått et halvt år uten reise blir jeg rastløs, og det kiler i hele kroppen etter å utforske et nytt sted. Å reise er min lidenskap. Det har jeg ingen tvil om. 


I løpet av livet har jeg reist veldig mye. Noen steder har jeg vært flere ganger, men alt i alt har jeg vært i hvertfall 17 land. Mitt favorittland hittil tror jeg må være Italia. Jeg elsker Italia! Det lander skuffer meg aldri, og mitt øverste reisemål akkurat nå tror jeg er Roma. Jeg savner gelatoen, pizzaen og den italienske stemingen!

De fleste landene jeg har vært i ligger i Europa, så lysten til å reise utenom er enormt stor. Om jeg får en jobb hvor jeg kan reise masse kommer jeg til å bli verdens lykkeligste menneske tror jeg...5 kommentarer
Les mer i arkivet » November 2016 » Oktober 2016 » September 2016
hits