FORSIDEN ADD MEG INSTAGRAM WEHEARTIT

Throwback New York


Disse bildene gjør meg så glad! Når jeg ser tilbake på New York-oppholdet mitt nå så husker jeg bare de gode minnene, alt det morsomte vi gjorde og alt jeg savner. Jeg gleder meg så mye til å reise tilbake snart!! Litt mimring og ønskehåping midt i eksamensstyret må til, hehe..... Ingen kommentarer

New York Guide

Jeg savner New York mer og mer for hver dag som går, derfor bestemte jeg meg for å mimre litt tilbake og lage en liten guide til dere. Etter å ha bodd fire måneder i New York har jeg fått ganske mange erfaringer med både spisesteder, caféer, steder å se og ting å gjøre der. Her har jeg satt opp en liten guide med de tingene jeg selv mener er mest verdt å besøke/gjøre. Det viktige du må huske på er at det alltid er mer å oppleve i New York.

-Ting å spise! 

Crave
Denne caféen lå rett ved siden av skolen vår og ble dermed vår faste lunch-plass. Her hadde jeg en fast meny, og hver gang jeg kom til kassen var det "One small skinny vanilla latte and a cream cheese bagel with just a little cream cheese, right?" og et stort smil fra øre til øre fra de som jobbet der. Verdens koseligste café, med verdens koseligste bemanning og sinnsykt god kaffe. Vi fikk også kaffebønne med sjokoladetrekk oppå kaffe´n, som virkelig satte prikken over i´en. MÅ smakes! 

Two Hands
OMG. Dette er så digg sted. De har avocado toast med egg, acai-bowl, deilige smoothier, digg kaffe og en skikkelig koselig atmosfære. ELSKET dette stedet!  

The Butcher´s Daughter
Butcher´n er vel ganske kjent for de fleste, for de fleste bloggere som er i New York drar hit. Her har de avocado-toast, deilige sandwicher og salater og friske juicer og smoothier. 

16 Handles 
Frozen yoghurt-heaven! Her er det selvplukk med frozen yoghurt og forskjellige smaker og masse digg topping. Dette stedet er nok noe av det jeg savner aller mest med New York.

The Grey Dog
Pannekaker, french toast, cream cheese and salmon-toast, fish-tacos, kaffe og en unik atmosfære! 

Jebon Sushi og Thai 
Mitt og Johannes stamsted når vi skulle ha sushi. Shrimp Tempuraen der er helt amazing. Smakte også på andre ting og alt falt i smak! I kjelleren er det Japanese Talkshow også, om det skulle være av interesse. 

La Genmaro, Little Italy 
Italiensk pizza og pasta - snakker for seg selv. 

Delicatessen
Delicatessen er kjent for sine truffle fries, men jeg forelsket meg i frokosten deres. Egg og bacon, yoghurt med müsli, american panecakes, fersk juice og masse annet! -Verdt å få med seg!

Rockefeller at sunset
Vil man ha en fantastisk utsikt over hele Manhattan anbefaler jeg Rockefeller. Jeg syns man får en finere utsikt fra Rockefeller enn Empire State Building, da Empire er en veldig fin bygning i seg selv, som er verdt å se. I tillegg har man bedre utsikt mot Central Park. Det mest fantastiske er å reise dit så man får med seg solnedgangen! Da får man se hele New York både i dagslys og i mørket. 

Times Square
Det er kjent at New Yorkere hater Times Square, og det er forståelig. Det er masete og stappet med turister.. Likevel er det noe man bare må oppleve og få meg seg. Jeg syns Times Square og området rundt er utrolig kult, men likevel ikke et av stedene jeg ville brukt mest tid på i New York. 

Brooklyn Brigde
Helst på kveldstid! Det er helt fantastisk å gå fra Brooklyn og over mot Manhattan i solnedgangen og få med seg alle lysere i bygningene! Fine bilder får du og!

Piknik i Central Park en varm dag
Dette er et must, uansett hvor klisjé det høres ut. Dra på butikken eller en kaffebar og kjøp med litt digg, sett deg på et av de idylliske stedene og nyt hvor fint det er.

SOHO
Hele SOHO er fantastisk. Bare gå rundt og utforsk alt, kikk i alle gater! Det er så mange kule butikker og caféer. 

Gå hele Broadway
Start i SOHO og gå helt opp til Times Square - kanskje opp til Central Park om du orker! Det er ganske langt og tar lang tid, men tiden flyr fordi det er så masse kult å se på veien. 

Upper East Side and Upper West Side
Det er ganske mye roligere på Upper East og Upper West. Det er også mye renere og mer "classy". En liten kontrast fra midtown og SOHO, men veldig verdt å utforske. 

Marked i Little Italy
Dette skjer jo ikke hver dag, men da vi var i New York hadde de et stort marked. Det var masse mat og forskjellige boder og en fantastisk stemning! Little Italy er koselig uansett, og maten der er generell utrolig god, men om du skulle være så heldig å være der samtidig som det er marked - dra dit!

9/11 memorial på kvelden
Der Twin-Towers stod er det nå minnemerket i form av to "fontener" om jeg kan kalle det det. Navnene til alle som omkom står ripet i stein rundt hele kanten og vannet renner i midten, det er utrolig vakkert - spesielt på kvelden! 

Helikoptertur over Manhattan
Dette er litt dyrt, men fy søren så fantastisk opplevelse! Har du ikke flydd i helikopter før er det jo enda mer stas, men bare det å fly over hele Manhattan er omtrent så kult som du får det. Det er kun 5 stk. inkludert piloten, så du får god utsikt hele veien. 

West Village and Greenwich Village♥
Her kan du blant annet besøke trappen til Carrie Bradshaw og se Friends-leiligheten utenifra. Det er også veldig mange kjendiser som oppholder seg i dette området. Jeg tror det er mine yndlingsområder på hele Manhattan, det er så fantastisk fint der! Hvertfall på tidlig høsten. Mine tips!

♣ GÅ så mye som mulig

♣ Bruk Google Maps om du skal reise med toget (subwayen)

♣ Når du tror du har sett alt, er det enda uendelig mye usett igjen

♣ Hvis du er på ferie der, gjør andre ting enn bare turistattraksjonene. New York er SÅ mye mer enn Times Square og Empire State Building! 

♣ Spis på steder som ikke er så "standar". Det er uendelig mange fantastiske restauranter i New York, ikke bruk all tiden din på Fridays og Hard Rock Café. 4 kommentarer

Kjære New York

Det er så rart hvordan man trenger å få avstand for å se ting klart. Hvordan det er så vanskelig å sette pris på ting når du har det, for så å angre på at du ikke satte nok pris på det du hadde, mens du hadde det. Jeg hadde ett mål når jeg reiste til New York, og det var å lære mer om meg selv. Dette innlegget har jeg hatt i arkivet i et par måneder nå, og jeg har redigert på det frem og tilbake uendelig ganger. Det er ikke før nå jeg har klart å sette sammen et innlegg som er rettferdig overfor det oppholdet jeg hadde i New York. Det jeg mener med "rettferdig" er at oppholdet i New York for meg var en syk berg og dalbane av følelser, og det er først nå jeg har det såpass på avstand at jeg klarer å samle tankene mine rundt det.

I flere år har jeg snakket om at jeg skal bo i New York. Hvertfall for noen år. Min plan, og drøm, var å jobbe for et av de mest kjente motemagasinene i New York. Jeg skulle gå med sofistikerte klær og høyhelte sko, med starbucks-kaffen i den ene hånden og designer vesken i den andre. Nå har jeg bodd der. Jeg har levd drømmen. Jeg har studert mote. Og jeg har funnet ut at å bo i New York er faktisk ikke annet enn en helt normal hverdag.The City that never sleeps, The Big Apple - New York. Det er alltid mennesker i gatene, alltid folk på spisestedene, alltid fullt på subwayen. Det er mennesker overalt til alle døgnets tider - noe som både er fantastisk og veldig slitsomt. Du er aldri alene. Bortsett fra kanskje et par timer i den lille leiligheten.Det er så mange fantastiske ting med New York, og jeg skal ikke si at den byen ikke er unik - for det er den. Den har utallige muligheter, millioner av ulike mennesker, stiler, personligheter og hårfrisyrer, tusenvis av restauranter, caféer og take-out muligheter, superstilige utesteder og kjempefine parker - men når du bor der er alt likevel ganske hverdagslig. Normalt. Du lever ikke på den lille rosa skyen du kanskje så for deg.


New York har gitt meg så sykt mange opplevelser, både gode og vonde. Jeg er blitt tusen erfaringer rikere. The city of my dreams var kanskje ikke så mye drømmebyen likevel. Eller kanskje den var det. Jeg vet helt ærlig talt ikke. Det er veldig vanskelig å samle tankene rundt dette oppholdet. Jeg har hatt the time of my life, samtidig som jeg slet veldig med hjemmelengsel og savn til de hjemme. Det har vært den mest spesielle, rare, uutholdelige, beste, kuleste og mest lærerike opplevelsen i mitt liv - og det er jeg sykt takknemmelig for.I mitt første innlegg her skrev jeg at jeg håpte å lære mer om meg selv mens jeg var her i New York, det var målet mitt med denne opplevelsen. Det gjør meg glad når jeg kan si at jeg har lært  mye om meg selv den tiden jeg har vært her og jeg er så mange erfaringer rikere. Ved å være så langt borte fra alt kjent og kjært, alle jeg er glad i og det miljøet jeg er vant med, har jeg funnet ut mye om meg selv som jeg ikke visste. Jeg er blitt en selvstendig jente, jeg har blitt tøffere og klokere, og jeg har lært så sykt mye om hvordan jeg skal takle tusen forskjellige følelser på en gang. Men det aller viktigste jeg har lært tror jeg må være at jeg er blitt mer sikker på meg selv, hvilke verdier jeg står for, hva jeg mener, hva jeg vil med livet og ikke minst - det å være takknemmelig for hva jeg har, mens jeg har det! New York har uten tvil vært en av de beste opplevelsene i mitt liv, og jeg angrer ikke et sekund på at jeg kastet meg over denne muligheten. 

New York har vært en emosjonell berg og dalbane, en opplevelse for livet, de fire vanskeligste, men også beste, månedene i mitt liv og en helt sinnsyk erfaring. Vi sees igjen, New York♥

2 kommentarer

Oh, Happy Day

New York, 18.45

Vet dere, jeg våknet i dag og trodde at denne dagen skulle bli helt forferdelig. Jeg var så trøtt og sliten, og hadde virkelig ikke motivasjon til å gjøre noen verdens ting. Tror dere jeg tok litt feil eller? Jeg elsker denne dagen!! Var først på skolen i et par timer før Johanne og jeg tok turen på vaskeriet. Mens vi ventet på at klærne ble ferdige satte vi oss på en café med Malene og satt der og snakket i en times tid. Resten av dagen har Johanne og meg gått rundt og tatt masse, masse bilder, kjøpt hver vår Chai Latte og fått gratis Croissant av yndlingscaféen vår, Crave. 

Nå sitter vi og redigerer bilder til den store gullmedalje her. Begge er nemlig vanvittig gira på nytt profilbilde på Facebook, haha. Fikk heldigvis en del å velge i etter i dag, det er moro! Etter vi er ferdige å redigere skal vi ut på en kveldstur, for det er så sinnsykt deilig og fint å tusle rundt i New York på kveldstid. Å gjøre og oppleve bare små ting som det gjør meg så veldig glad! 

Jeg skal legge ut flere bilder i morgen! I mens får dere ha en fin natt/kveld/dag (blir faktisk aldri helt vant med tidsforskjellene..) ♥... Én kommentar

Washington D.C.

New York, 23.32

Nå er vi tilbake i leiligheten etter en super helg i Washington D.C. Herregud, så fint det er der! Det var en sinnsykt stor kontrast fra New York. Det var så stille, lange avstander til alt (tror Johanne og jeg gikk flere mil på lørdagen), rent og åpent. I tillegg var det sinnsykt fint vær hele helgen, så vi har virkelig storkost oss. Nå er jeg trøtt og sliten og skal snart finne sengen, så jeg slenger bare med noen bilder fra turen. Ha en fin mandag♥


3 kommentarer

Manhattan from the air

New York, 21.50

De to siste ukene har vært så bra. Jeg fikk først besøk av pappa og Hilde noen dager, før Marcus kom og var her i 10 dager♥ I tillegg til at jeg endelig er blitt frisk på disse ukene har jeg også fått gjort så utrolig mye sammen med besøket mitt. Jeg har spist på mange nye steder, vært på toppen av Rockefeller, gått flere turer i Central Park, vært på Times Square og området rundt, vært flere ganger på kino, gått over Brooklyn Bridge på kvelden, gått rundt på Upper West Side, gått til Ground Zero, tatt ferjen til Staten Island, shoppet, kikket og tuslet masse rundt. 

På toppen av det hele hadde jeg en helt perfekt halvtårsdag med Marcus, som vi feiret med helikoptertur over hele New York. Dere aner ikke hvor fint det var. Og hvor sykt kult det var å fly helikopter (selv om jeg ble flysyk..).

Nå skal jeg holde meg frisk og finne på masse morsomt sammen med jentene fra skolen fremover! Vi skal også på skoletur til Washington DC, så får jeg besøk av Kristina og Hanne og så er det eksamen. Herregud, tiden kommer jo til å fly avsted. Tenk at det bare er 8 søndager igjen til jul! Jeg gleder meg sånn♥... Én kommentar

West Village

New York, 23.36

Et av de desidert fineste strøkene her i New York er etter min mening West Village. Det er koselige caféer og restauranter, flere små parker, trær i gatene, masse kule butikker og rett og slett koselige gater. Søndagen for to uker siden gikk Johanne, Ragni, Thea og meg en lang søndagstur gjennom West Village, innom Magnolia Bakery og videre til High Line Park, hvor vi satte oss og spiste cupcakesene våre. Mens vi spiste fikk vi også være publikum til et frieri i parken! Det er faktisk det andre frieriet jeg har vært vitne til her i New York - veldig moro.

Ellers har jeg besøk av pappa og Hilde denne uken, og om bare to dager kommer Marcus♥ Begynner heldigvis å bli litt bedre nå, så krysser alle fingre for at jeg er helt frisk innen fredag!! Nå må jeg legge meg, så jeg ikke sovner på skolen i morgen slik som jeg gjorde i dag! Ha en fin torsdag!  ... Ingen kommentarer

Tumblr

New York, 16.24

God kveld♥ Siden jeg ikke oppdaterer bloggen så alt for ofte lagde jeg meg også en tumblr, så jeg kan legge ut bilder der. Det blir litt mer som et bildegalleri tenker jeg, så om dere er interesserte i å se litt flere bilder er det bare å ta turen innom: sbholmberg.tumblr.com.  

Ellers var planene mine for denne dagen å lese til markedsføringsprøven vi har neste uke, men nå er klokken allerede halv 5 og jeg har enda ikke startet... Litt får jeg likevel lest, så snart jeg får byttet ut internett og Macen med skoleboken. Senere i dag tror jeg det blir noe digg til middag og filmkos med roomiesene♥ Det blir koselig! Er lenge siden sist nå, faktisk.


... Ingen kommentarer

Q&A om leilighet i New York

New York, 21.46

Long time, no see! Haha. Nå er det en god stund siden jeg har vært innom her.. Jeg har nemlig vært så uheldig og blitt syk enda en gang. Så etter mitt tredje besøk hos legen her på mandag, så håper jeg at jeg skal bli frisk som en fisk og holde meg sånn resten av oppholdet! Dere kan jo bare tenke dere hvor kjipt det er å være sengeliggende når man bor i New York for bare fire knappe måneder! 

Ellers har jeg fått et spørsmål jeg tenkte jeg kunne svare litt nøye på: 


Siden vi går på Gateway College, som er en norsk høyskole, har vi fått hjelp gjennom skolen med å finne leilighet. Når du har blitt tatt opp som student ved Gateway blir du også bedt om å lage en profil på et nettsted som heter "WeStay". På denne siden legger Gateway ut mange forskjellige leiligheter som elevene kan velge fra. Her ligger det leiligheter både i SoHo, Wall Street, Upper Manhattan, New Jersey osv. Det er altså masse forskjellig å velge i! Så det å finne leilighet gjennom Gateway er egentlig ganske enkelt å greit, MEN husk for all del og les alle dokumenter nøye!! Der gikk vi på en smell, da vi plutselig fant ut at vi måtte betale 12 000 kroner til per person.. 

Om man ikke skal ha noe med Gateway å gjøre er det veldig lurt å bli medlem av Facebook-gruppen "Ung i New York". Dette er en gruppe den norske sjømannskirken i New York har opprettet. Her er det veldig mange som legger ut ønske om romkamerater, leiligheter til leie/salgs etc! Jeg har fått inntrykk av at det er en veldig grei måte å finne leilighet på! Bortsett fra det vet jeg dessverre ikke om så mye annet når det kommer til å leie "privat".

Når det kommer til leie, så er det svinedyrt. Det er det ingenting å legge skjul på! Selv bor jeg veldig sentralt i SoHo sammen med tre andre jenter, og vi betaler mellom 40-50000 kroner leie i måneden. For fire måneder blir det altså 40-50000 kroner per person. I tillegg til dette er det commission fee på en månedsleie, enda et fee og et depositum. Her vi bor er det sånn at Wifi, TV, gass og elektisitet blir trukket fra depositumet, så når vi flytter ut får vi tilbake det vi ikke har brukt.

Av alle vi kjenner som bor her, har jeg fått inntrykk av at ingen betaler under 10 000 kroner i måneden. Og da bor man ofte 4 eller flere sammen! Det er billigere å bo både i New Jersey og Brooklyn enn det det er å bo på selveste Manhattan, og det tar ikke mer enn 20-30 minutter med subway. Utsikten fra de andre sidene av elvene er jo også helt fantastisk!

Og til sist så er det veldig viktig å huske på at bostandaren her i New York ikke er den samme som hjemme. Her er det gasskomfyrer og gassovner, kakerlakker og mus. Dette er selvsagt ikke alle steder, det finnes jo også nyere, mer moderne leiligheter enn her vi bor! I tillegg smaker vannet klor og blir sjeldent ordentlig kaldt. Men slike ting vender man seg fort til! Uansett, når man bor i en by som New York er det begrenset hvor mye man sitter inne i leiligheten!

Håper du som spurte fikk svar på det du ville, og at dette var nyttig og lese for litt flere av dere også♥ Bare spør i kommentarfeltet om det er flere ting dere ønsker svar på! 

... Ingen kommentarer

Things I look forward to

New York, 17.15


 3 kommentarer

New York, matmekka?

New York, 13.32

Jeg vedder på at når dere tenker på matbutikker i USA så tenker dere stooore, store butikker med masse utvalg og masse godt. Dette tenkte jeg også, for da jeg var i Florida for noen år siden var det akkurat sånn det var. Hylle på hylle med alt du kunne ønske deg, og mer. Her i New York er det noe helt annet. For det første er det ikke matbutikker overalt, slik som det er i Norge. I tillegg er matbutikkene relativt små, for det er jo ikke så mye plass til overs i denne byen. Og når det kommer til innholdet i butikkene... Vel, det er rett og slett latterlig. Jeg blir faktisk nesten lei meg. Å gå i butikken her er så latterlig demotiverende. Dere kan tro det er vanskelig å finne på gode, sunne måltider når det eneste butikkene består av er grønnsaker/frukt, potetgull, pasta, ris, litt kjøtt og meieriprodukter. Ellers er det jo fryste middager da. Det finnes det mye av! Men det finnes ikke noe indisk mat eller krydre, eller kinesisk, eller egentlig noe som helst som gjør maten spennende. I tillegg er det jo slik at vi jentene som regel lager middag hver for oss her i leiligheten. Det gjør heller ikke at motivasjonen for å lage god og ordenltig mat er stor. Her i huset går det mest i pasta, avokado og frokostblanding. 

Jeg syns det er fryktelig rart at det er sånn i en så stor by som New York, med så mange kulturer og forskjellige mennesker. Dette burde jo vært et matmekka. Kanskje jeg bare ikke har funnet de riktige butikkene enda? For tro meg, de er ikke lett å finne. Men det er vel også litt som læreren min sa i dag; New Yorkere går ut og spiser. Dere aner ikke hvor mye jeg savner ordentlig god, norsk taco, norskt pålegg, indisk mat, godt brød, supper (toro♥) og generelt det å gå i en norsk matvarebutikk og bli inspirert til hva man vil spise. 3 kommentarer

Saturday in Central Park

New York, 20.15

Det blir ofte kveld her og natt i Norge før jeg rekker/orker å oppdatere her, men sånn får det bare være... En av de mest positive tingene ved New York, etter min mening, er at man på en slapp lørdag kan ta seg en tur i Central Park og likevel slappe av. Det gjorde vi i dag. Vi hadde en lang og treg morgen, før vi gikk innom Dean and Deluca for å kjøpe noe digg. Så tok vi subwayen opp til Central Park og koste oss der med noen timer. Det var konsert der i dag i tillegg, så selv om vi satt utenfor konsertområdet hørte vi alle sangene. Vi har hatt en ganske deilig dag, med andre ord! 

Nå er det ikke lenge før Johanne og Malene skal møte familiene sine og bo på hotell med de, så i kveld blir det bare Anja og meg i leiligheten. Ikke det at det blir så annerledes, for jeg vedder på at vi kommer til å bruke kvelden akkurat slik som normalt; å se på serie. Haha. Når dere leser dette er det nok ny dag for dere, så ha en fin dag♥


Været i dag var helt fantastisk også, så vi har hatt en suuper deilig dag! Godt med litt varme og sol i mellom den litt kjøligere temperaturen som sniker seg innpå.2 kommentarer

One Month in New York City; bildedryss

New York, 22.50

I dag er det 26. september og vi har allerede vært her i én måned. Det har både gått veldig fort og veldig sakte. Når jeg ser tilbake til siste dag hjemme, alle hadeklemmene og tårene virker det som det er langt mer enn bare én måned siden. Likevel har tiden gått så fort, at jeg såvidt husker hvilken dag det er. Heldigvis har vi vært veldige rolige denne uken, og stort sett bare slappet av i leiligheten. I dag derimot har vi feiret en måneds "jubileum" her i New York med noen venninner fra klassen og spist taco og sett film. De andre jentene reiste ut, mens jeg ble igjen hjemme. Jeg fikk nemlig beskjed om at jeg har bihulebetennelse i dag, og må derfor gå på antibiotika i 10 dager. Samtidig fikk jeg både nesespray og pustemedisin, haha. Så nå satser jeg på å bli frisk!

Jeg tenkte jeg skulle hedre én måned her med å skrive ned de tingene jeg elsker ved New York. Det å bo her er helt fantastisk, og det er en like fantastisk by som jeg alltid har sett for meg. Likevel har tankene mine om å bo her både gått opp og ned, for det er som sagt ikke bare-bare å flytte så langt fra alt kjent første gang man flyttet hjemmefra. Uansett hva slags tanker jeg har hatt fra tid til annen, så er det  mye å elske ved denne byen. De unike menneskene. De fantastiske utstillingsvinduene. Upper East Side og Upper West Side. Times Square. Broadway. Alle de ulike stilene man ser på gaten. Alle mulighetene. De forskjellige kulturene. Baseball-kamp. Stemningen i Soho. De vakre gatene i East og West Village. Central Park. Brooklyn Brigde. Å se Manhatten fra utsiden når det er mørkt. Å alltid se mennesker i gatene. Den gode maten. Yoghurt is til en billig penge. Cupcake-shops og bakeries på hvert hjørne. De sjarmerende bygningene. Alle shoppingmulighetene. Travle dager. Språket. Vennlige mennesker. Å se mennesker som er hundre ganger mer stresset en deg selv. Musikaler. Alle turist-attraksjonene. Moten. Været. Wast Highway og utsiikten til New Jersey. Pierre 11. High Line Park. Markeder. Little Italy og China Town. Matlevering på døren. Fifth Avenue. Ground Zero. Grand Central Station. Empire State Building og Rockefeller. Jordbær dyppet i sjokolade. Macroner. Starbucks. Koselige caféer. Og det at man faktisk aldri blir ferdig med å utforske denne byen. 

Noen bildet fra vår fantastiske tid hittil. De neste månedene fremover har vi alt planlagt litt småting, også får jeg besøk fra 12-24 oktober, så da blir det mye spennende som skjer! Gleder meg skikkelig til den neste måneden♥ 2 kommentarer

By Steve Madden

New York, 12.30

I dag er en sinnsykt slapp dag. Jeg har verken motivasjon eller energi til å gjøre noe som helst fornuftig. Derfor tilbringer jeg dagen i sengen, med netflix og doritos. Senere i dag må jeg skrive oppgaven vi har i engelsk, og om jeg orker blir det kanskje en tur på treningssenteret. Denne uken har vi spist så mye tung mat, så både Johanne og meg kjenner at neste uke skal vi spise masse sunn og god mat, trene og få tilbake litt energi! 

Ellers, vil jeg vise dere det absolutt beste innkjøpet jeg har gjort her nede. Disse skoene har jeg seriøst siklet over i hele sommer. Jeg fant de første gang i Larvik før sommerferien og etter det har jeg ikke fått tankene bort fra de. Hver gang jeg har sett de har jeg tenkt "Nå skal jeg kjøpe de", men de har ikke hatt størrelsen min noe sted... Så dere kan tro jeg ble overlykkelig da jeg fant de her i New York, til under halve prisen!!


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ De er ganske vonde å gå med, men man må lide for skjønnheten, eller hva? 7 kommentarer

Go Yankees!

New York, 12.16

HERREGUD, FOR EN OPPLEVELSE!! I går reiste vi ni jenter til Yankee Stadium i Bronx for å se på baseball kamp. Yankees mot Blue Jays. Det første vi alle gjorde når vi kom dit var å kjøpe oss Yankee-caps og skumfingre. Så gikk vi inn i stadion og ble møtt av rekke på rekke med matboder og kiosker. Ingrid og jeg endte opp med nachos, og fy søren den var god. Nachochips, guacamole, cheddar cheese, salsa og kjøttdeig - mmm. Hele opplevelsen av å være på en baseballkamp i USA var fantastisk. Stemning var helt på topp under hele kampen, og man kjente bare et skikkelig engasjement rundt hele stadion. Faktisk, så var det over 40 000 mennesker der. Det er litt sykt. Og på toppen av alt; jeg lærte meg faktisk reglene på spillet! 

Yankees vant såklart (hehe), og vi tuslet fornøyd hjemover til en stappfull subway. Har aldri sett en så lang kø ned til subwayen før! Etter en så suksessfull kveld har vi også bestemt oss for å dra på både basketkamp og amerikansk college-fotball. Jeg håper dere misunner meg nå, for det er ikke hver dag man får oppleve noe sånt - og det var driiit kult. Jeg får faktisk ikke sagt det nok. Jeg er superfornøyd med kvelden i går og gleder meg allerede til basket og fotball! 

 

Alle bildene er tatt av søte Marie Har dere noengang vært på baseball kamp? ... Ingen kommentarer

Finally Weekend

New York, 16.45

I dag har vi hatt fire timer på skolen med Marketing, et utrolig interessant fag. Læreren vår er også veldig morsom, så timene var spennende og gikk fort! Nå er det endelig helg og den skal nytes til det fulle. I kveld skal vi på Yankees kamp, men resten av helgen tror jeg nok jeg mer eller mindre blir sittende i leiligheten med Fashion-oppgaven, serier, filmer og god mat. Kanskje jeg tar med en tur eller to til treningssenteret også! Nå må jeg gjøre meg klar for Yankees-kamp. Ha en fin kveld ♥


Kjole HM Veske Bik Bok Solbriller Armani Exchange2 kommentarer

Bursdagspiknik i Central Park

New York, 19.30

I dag startet vi dagen med å vekke Johanne på sengen med muffins, sang og bursdagskort, siden hun har bursdag i dag. Vi lagde også pannekaker til frokost og kjøpte kaffe på vei til skolen. Etter skolen reiste vi til Central Park og har egentlig vært der hele formiddagen og ettermiddagen, med masse søte jenter! Var kjempekoselig, og jeg håper Johanne har hatt en super dag hittil♥ Nå skal vi straks reise til Little Italy hvor vi skal spise bursdagsmiddag. Etter det blir det kanskje kino også! Herregud, er det rart pengene flyr ut av lommen her eller?!
Åh, Central Park er så nydelig! Vi har virkelig hatt en fin dag. Ellers så lurer jeg på om jeg kanskje skal ha en liten spørsmålsrunde snart. Kunne det vært interessant? ... Én kommentar

Dagene flyr

New York, 00.15

God morgen, Norge♥ Det blir litt lite oppdateringer på meg om dagen, men tiden går så alt for fort. Hver dag bare flyr fra oss her. Denne uken har vi flere planer og gjøremål hver eneste dag - vi må til Brooklyn å handle, trene, gjøre tre forskjellige oppgaver til skolen, fikse neglene våre, gå på Central Perk (caféen fra Friends, vet dere!!), bursdagsfeiring for Ragni, bursdagspiknik i Central Park og feiring for Johanne, Fifth Avenue for å gå innom en "A-store" så vi kan skrive oppgaven i Fashion, Yankees kamp, skolearrangement i Central Park, Crocket turnering i Queens and so on. Alt er selvsagt ikke ting vi  gjøre, men det er planene vi har satt oss for uken. Og i tillegg er det jo å reise på skolen da. Vi finner på ekstremt mye gøy, men tiden løper fra oss fortere enn vi klarer å skjønne hvordan. Jeg tror faktisk vi må droppe noen av eventsene i helgen for å slappe av litt og gjøre ferdig oppgaven i Fashion. Jeg kjenner at jeg trenger helgene til å hvile, for det skjer alltid så mye i ukedagene.. Vi klarer vel å finne en balanse på det til slutt, håper jeg!

Nå skal jeg sove, for jeg må opp om 6,5 time..  Ha en fin dag! Flyr tiden like fort i Norge også? 

... Én kommentar

Kveldstanker

New York, 23.01

Det er så rart å være her. Det er så mange blandede følelser hele tiden. Jeg trodde ikke det skulle bli så vanskelig å være bort fra alt som er kjent og trygt, vennene mine og familien min som det det er. Og å være borte fra Marcus så lenge er et kapittel for seg selv. Noen dager har jeg bare lyst til å sette meg på første fly hjem og reise fra alt dette og hjem til alt kjært, mens andre dager får jeg lykkerus gjennom hele kroppen og innser hvor fantastisk denne opplevelsen og dette oppholdet faktisk er. Etter at vi har kommet hit har humøret mitt svingt mer enn hva humøret til en gravid dame på hormoner ville gjort.. Det tar veldig mye energi og ikke engang selv vite hvilken følelse eller tanke som kommer rundt neste hjørnet. Jeg kan gå fra å savne noen veldig og være lei meg, til å få et lykkerus strømmende gjennom kroppen, til å lure på hvordan jeg skal takle dette, til å plutselig bli sinnsykt optimistisk, til å plutselig bli lei meg igjen bare på noen minutter. Så selv om dette er en opplevelse for livet, og noe jeg absolutt ikke angrer på at jeg gjorde, så er det vanskeligere enn jeg trodde. Men jeg tror kanskje det også er en av erfaringene ved dette. Jeg bor for første gang for meg selv, og så klart vil det være skummelt når det er så langt unna alt kjent. Resten av oppholdet skal jeg prøve å nyte 110 %, selv om jeg faktisk gleder meg veldig til å komme hjem til Norge igjen. Jeg håper likevel at når vi er i desember og setter oss på flyet hjem, at jeg ser tilbake og tenker "dette har vært såå bra". Jeg vil absolutt ikke ha noen angre når jeg kommer hjem for ting jeg ikke har opplevd mens jeg har bodd her. Heldigvis tror jeg ikke det kommer til å bli noe problem! Vi jentene gjør såå mye moro og koselig sammen, gleder meg bare til å bli bedre kjent med enda flere, slik at vi kan være enda flere sammen her nede. Jeg har egentlig ikke noe mål med dette innlegget, annet enn at det er deilig å få ut litt tanker av og til. Selv om denne byen er helt fantastisk er det ikke bare glamor og fryd som følger med en slik erfaring som dette. Men det er vel også derfor det kalles en erfaring. Jeg har hvertfall allerede lært masse, og kommer nok bare til å lære enda mer! 


Jeg så også at statistikken fløy opp i dag (i går for dere), og det var utrolig morsomt! Håper jeg får noen nye faste følgere♥ Når dere leser dette er det vel morgen i Norge, så god morgen og ha en fin dag! ... Ingen kommentarer

Antrekk: New Sweater

New York, 08.00
Hatt Bik Bok, Solbriller Armani Exchange, Genser Brandy Melville, Shorts Forever 21, Singlett Bik Bok

Nå har jeg akkurat stått opp og er snart på vei til skolen. I dag har vi bare skole fra 0900-1100, så det er deilig! Tenker vi tar en tur på Fifth Avenue i dag, for vi må innom en "A store" denne uken for å skrive en oppgave. Ha en fin dag! Hva syns dere om antrekket? 2 kommentarer

Fashion Trade Show

New York, 16.14

I dag har vi vært på et motearrangement med moteklassen. Jeg trodde først det skulle være et moteshow på catwalk, med alle de kjente designerne osv., men det viste seg å være flere boder, eller "stands", i en gigasvær sal. Alle designerne hadde sin egen bod med design for neste vår. Dette er et av de store motearrangementene her i New York, og er to ganger i året. Det er her alle innkjøperne går rundt og kikker for å finne ut hva de skal bestille inn til sin butikk. Det virket som en ganske kul jobb å gå rundt og se på klær og finne ut hva du vil ha i den butikken du jobber for! Likevel sinnsykt slitsomt, for dere aner ikke hvor stort det var der. Vi gikk rundt i flere timer, og hadde fortsatt ikke sett halvparten da vi gikk.. Selv om vi ikke så noen av de veldig kjente merkene eller designerne der (som vi vet om), så var det ganske kult å gå rundt å se. Og ikke minst og se hva som kommer på moten til våren. 

Resten av denne dagen skal brukes på trening og å gå på butikken - og apoteket!! Jeg skal seriøst kjøpe alt mulig av vitaminer, medisiner og halstabletter, for nå gidder jeg ikke være syk lenger. To uker er for lenge å være syk. Hvertfall når jeg aldri blir bedre.. Nå skal jeg hoppe i treningstøyet! Ha en fin kveld♥ Har dere noen gang vært på et slikt arrangement? 4 kommentarer

Hjemme-dag

New York, 14.31

I dag har vi en ganske slapp dag hjemme i leiligheten vår. Jeg er syk, og de andre er slitne. Det er faktisk veldig vanskelig å slappe av i denne byen.. Det er alltid noe å finne på og alltid noe man har lyst til å gjøre, se eller oppleve.  I dag har jeg faktisk nærmet tvunget meg selv til å bli i sengen, fordi jeg er nødt til å slappe av og bli frisk. Nå har jeg vært syk i snart to uker, og jeg vil helst bare bli helt frisk igjen. 

Ellers skal de andre jentene ut i kveld og kjøre limo. Høres jo veldig morsomt ut, men i dag er ikke dagen for meg, haha. Blir nok en rolig kveld med ungkarskvinnen på skjermen og noe snacks i hånden for min del. Man er jo faktisk nødt til å ha noen sånne kvelder også! Ha en fin lørdag♥... Én kommentar

Marked in Little Italy

Lys overalt, gaterestauranter, alle mulige smaker, lemonader, kokosnøttdrinker, desserter i alle fasonger og farger, masse folk, korpsmusikk, god atmosfære, spillboder. Dette er bare noen av ordene som beskriver hvordan markedet i Little Italy var. Alle restaurantene hadde laget sitteplasser ute i gatene, det var stappfullt av mennesker, alle mulige boder, desserter og drikker, juletrelys overalt, pynt overalt. Det var faktisk litt magisk. Da vi gikk gjennom markedet fikk vi skikkelig lykkerus alle sammen, det var så utrolig kult. 

Vi ble litt stresset da vi akkurat hadde spist oss stappmette på en restaurant, og trodde dette markede kun varte én dag. Heldigvis og takk gud, så varer det faktisk i elleve dager! Så da får vi masse tid til å gå innom og smake på all den rare og digge maten de selger her. Little Italy er bare to gater nedenfor vår i tillegg, så er ikke så vanskelig å ta turen ned! Har dere vært på et slikt marked før? 2 kommentarer

Brooklyn Bridge

New York, 22.01

Åh, vi har gjort så ufattelig mye morsomt de siste dagene! På tirsdag var vi på Fashion Rocks, og det var heelt vilt. For en syk, syk opplevelse. Vi hadde dritbra plasser, vi fikk høre masse kul musikk og se mange kjendiser både i salen og på scenen. Vi fikk blant annet se Naomi Cambell (da ble livet mitt komplett), Usher, Paris Hilton, Adriana Lima, Jennifer Lopez, Band of Perry, Magic!, Miley Cyrus, Eva Longoria, Rita Ora og sist med ikke minst; Vi fikk se Justin Bieber kle av seg på scenen! Fashion Rocks er virkelig en opplevelse for livet.

Etter Fashion Rocks ble vi også invitert på bursdagsfesten til Swizz Beats, mannen til Alicia Keys. Det var helt syyk kø utenfor, men vi ble tatt med helt forrest i køen og ble sluppet inn ved gjerdet. Vi gikk rett forbi alle, og vi hørte tydelig noen jenter bak oss si "What´s up with those girls?" Haha, dere kan tro vi følte oss rimelig VIP da. Inne på utestedet fikk vi vite at både Rihanna og David Guetta var, samtidig som Swizz Beats  holdt tale og framtrådde. Sykt kul opplevelse, igjen. 

Det stopper ikke der, for i dag har vi også opplevd USA den 11. september. I dag er det 13 år siden terroraksjonen mot tvillingtårnene her i New York, og det ble tydelig markert. Vi så masse politimenn og sivile stå i gaten med hånden til pannen og var helt stille. Dager som dette er faktisk noe av det som er litt kult med USA, de har så sinnsykt forkjærlighet for landet sitt, så slike markeringer er ikke bare småting, men noe de virkelig legger inn stor innsats for å gjøre noe ut av. Det skulle blant annet være et lysshow ved Ground Zero klokken 6 i dag, så vi reiste til Brooklyn Bridge for å få det med oss på litt avstand. Vi tuslet over hele bruen og fikk tatt masse fine bilder og sett hele Manhatten på avstand, men vi fikk dessverre ikke med oss noe lysshow. Tror det startet litt senere, når det ble mørkt. Brooklyn Bridge er likevel noe for seg selv. Det er helt fantastisk vakkert å gå over den. 
Fiiine Johanne♥
♥♥♥♥♥

Etter Brooklyn Brigde reiste vi også på et marked som er satt opp i hele Little Italy. Det var så fantastisk koselig! Men dette kommer det mer om i et eget innlegg! Når dere leser dette er det vel morgen eller dag hos dere i Norge, så ha en fin dag♥ Har dere opplevd mye fint de siste dagene?... Ingen kommentarer

Inspirasjonsflom

New York, 03.00 (takk og lov for tidsinstilte innlegg..)

Etter jeg kom til New York har jeg plutselig fått innfall om at jeg vil klippe meg, farge håret, få en tatovering, få enda en tatovering and so on. Jeg får inspirasjon til å ta bilder, til å gå med kule klær og ikke minst til å kjøpe kule klær, jeg får inspirasjon til å være sunn og lage god mat. Det er faktisk ikke grenser for hvor mye inspirasjon jeg får av å være her. Det gjør meg lykkelig, men også nesten litt stresset. Hva skal jeg gjøre? Hva skal jeg ikke gjøre? Jeg kan ikke bare farge håret etter et innfall, jeg kan ikke bare ta en tatovering etter et innfall. 

Når jeg får slike strømmer med inspirasjon som det jeg har gjort nå, ender det alltid opp med at jeg ikke vet helt hvor jeg skal starte. Men denne gangen skal jeg virkelig ta nytte av den inspirasjonen jeg får. Om jeg fortsatt har lyst til å farge håret i morgen, skal jeg søren meg gjøre det også. Om jeg fortsatt har lyst til å klippe meg i morgen, skal jeg gjøre det og. Jeg skal ta bilder, jeg skal gå med klær som kanskje er litt utenfor min komforsone, bare fordi det inspirerer meg, og jeg skal trene og spise sunt. Jeg elsker sånne ispirasjonsflommer! Håper den varer lenge denne gangen. Som regel er det bare et innfall over veldig kort tid.

Alle bildene er fra weheartit. Om dere vil følge meg på weheartit, eller vil ha litt inspirasjon selv, er det bare å gå inn på min side! Det er link i menyen. Får dere også slike inspirasjonsflommer av og til? 2 kommentarer

Antrekk: hat and sunglasses

New York, 18.14

Hva syns dere?7 kommentarer

Fashion Management

New York, 14.24

I dag hadde vi første ordentlige skoledag, med fag. Vi hadde fire timer med Fashion Managment, og det var utrolig moro. Jeg satt og hadde sommerfugler i magen gjennom hele skoledagen og jeg kjente et lite lykkerus strømme gjennom kroppen. Læreren var veldig flink og engasjert, noe som gjør at det blir mye morsommere (virkelig, Sara? Virkelig? Mente såklart mer morsomt!!å lære! Vi hadde litt kort om motehistorie i dag, og jeg kjente at det faktisk var noe som virkelig intresserte meg. Det var veldig gøy å innse at jeg syns det er spennende, for jeg har egentlig vært litt usikker på at dette faktisk er noe for meg eller ikke. Nå er jeg ekstremt positiv for hva resten av semesteret og de andre fagene har å by på! Dette blir så morooooooooo. Her er et lite sneakpeak på antrekket mitt, som kommer litt senere i dag.
Ha en knall dag/kveld!♥ (herregud, jeg går helt i surr av tidsforskjellen....)2 kommentarer

Treningsglade jenter

New York, 16.19

Søndager har vi satt til å være vår vaske-dag her i leiligheten, så i dag har Johanne og meg vært så flinke at vi har vasket kjøkken og bad og støvsugd hele leiligheten. Klapp på skulderen til oss! Etter dette reiste vi to på trening og hadde en bra økt med rygg og skuldre. Det er så sykt deilig at vi endelig har fått meldt oss inn på et treningssenter her. Enda deiligere er at det kun ligger 2 minutter unna leiligheten. Nå har vi faktisk ingen gyldige grunner for å ikke reise på trening - nesten. Jeg har ganske mye energi i dag, så nå skal jeg prøve å få med meg de andre jentene på en liten shopping runde. Jeg trenger både mer treningstøy, en veske og litt sminke. Vi blogges


Jeg er såå stolt av meg selv, for jeg begynner nemlig allerede (etter bare rundt 4 ukers trening med Marcus) å se litt armmuskler! Nå skal jeg bli bodybuilder!! (...tuller) ... Ingen kommentarer

Sykedag i New York

New York, 00.00

Nå er det midnatt her, og jeg tipper alle dere hjemme i Norge ligger og sover. Jeg skal snart sove selv, men tenkte å poste et lite innlegg først. I går begynte jeg å føle meg dårlig utover kvelden og det endte med at jeg omtrent sprang inn på do for å kaste opp etter vi kom hjem fra middag ute og en snartur på Lavo. Vi hadde egentlig planer om å reise til New Jersey på Woodburry Outlet i dag, men jeg var absolutt ikke noe bedre da jeg våknet i dag tidlig, så jeg holdt meg hjemme. De andre jentene reiste, og har kost seg masse! Selv om de kom hjem med overraskende lite nytt.. Formen har vært ganske på bånn i dag egentlig, det er derfor jeg ikke har blogget. Jeg stod opp halv 9, men etter det har jeg sikkert sovet i hverfall fire timer til på sofaen, sett litt på film og serier og skypet lenge med Marcus. Det var veldig etterlengtet! 

I morgen håper jeg formen er litt bedre. Vi skal nok ha en mer eller mindre rolig dag i morgen uansett tror jeg, for vi har satt søndager til å være vår vaske-dag. Sånn er voksenlivet, haha. Skulle ønske jeg hadde like mye energi i dag, som det jeg hadde den dagen vi tok bildet over. Menmen, den kommer vel tilbake! Jeg får vel egentlig bare si god natt til meg og god morgen til dere♥ Vi blogges!... Én kommentar

Upper East Side and Central Park

New York, 15.23

I går var vi en tur med skolen til sjømannskirken her i New York. Det var faktisk ganske koselig, selv om vi satt i sikkert over en time og hørte på folk prate. Jeg hater å sitte å høre på folk prate om ting jeg ikke interesserer meg for. Jeg har faktisk null tålmodighet til det, og i går var jeg sykt sulten i tillegg, så da ble det nesten litt uutholdelig. Vi fikk heldigvis lunch og dessert etter den evigelange timen da, så det var veldig deilig! 

Etter noen timer på sjømannskirken reiste begynte vi å tusle litt oppover mot Central Park, og før vi visste ord av det havnet vi midt i Upper East Side. H.E.R.R.E.G.U.D. så fint det er der! Vi gikk alle sammen omtrent med åpne munner og bare trakk til oss alle de fine bygningene og perfekte gatene. Man ser fort hvor de rike bor for å si det sånn! Også gikk vi rett forbi Jane Lynch. Det var jo litt kult. Det er den tredje kjendisen vi har sett på én uke. ♥New York♥ Etter en liten rundtur på Upper East Side gikk vi inn i Central Park og tuslet bittelitt rundt. Det er helt skrekkelig varmt her om dagen (jeg klager ikke!!!), så vi orket ikke gå så lenge. I dag var det 30 grader i skyggen, puh. Det er deilig, da! Men vi gleder oss faktisk til det blir litt kjøligere, for det er da vi virkelig kan kle oss litt kult. Jeg eeeelsker høstklær og høstmote!


love you rooooomies

Alle bildene er tatt av flotte Johanne
)I dag har vi faktisk også meldt oss inn på et treningssenter bare et par minutter unna, så da blir første treningsøkt allerede i ettermiddag! Gleder meg allerede. Ellers har vi ikke helt bestemt oss for om vi skal ta en tur ut eller om vi bare skal slappe av hjemme i kveld. Tror nok det blir sistnevnte! Ha en fin kveld i Norge, hvertfall! :-)2 kommentarer
Les mer i arkivet » April 2016 » Mars 2016 » Februar 2016
hits