FORSIDEN ADD MEG INSTAGRAM WEHEARTIT

Sunne sjokoladebollerDu trenger: 10 dadler, 4 ss kokosolje, 2 ss kakao (100%), 1 dl havregryn, 1 ts vaniljepulver, 1 klype havsalt, 1 klype kanel, kokos til å rulle i (oppskrift fra godt.no)

Fremgangsmåte: 1. Legg dadlene i bløt i varmt vann en stund før du begynner. Ta de opp og tørk de, før du tar ut stenene og finhakker de. 2. Bland kokosoljen med kakao, vaniljepulver, kanel og havsalt. Bland det gjerne i en kjele på lav varme, slik at kokosoljen smelter ordentlig. 3. Bland så inn havren og dadlene og bland godt sammen med en slikkepott. 4. Sett blandingen i kjøleskapet i 15-20 minutter, før du tar de ut og ruller de i små kuler. Rull kulene i tørket kokos (eller for eksempel hakkede nøtter) og legg de tilbake i kjøleskapet. La de hvile litt i kjøleskapet før du nyyyter! (oppskrift fra godt.no)All you need is love... But a little chocolate now and then doesn´t hurt

Oh my, folkens! Disse sjokoladekulene har jeg ikke ord for. De er så innmari gode, og det aller beste? Du kan spise de med goooood samvittighet. Hva mer kan man egentlig be om? Når du har laget disse kan de fint stå i kjøleskapet i én uke, så lenge du oppbevarer de i en boks. Det er ikke sikkert du klarer å holde fingrene fra fatet i en hel uke da. Da skal du være god! Disse er supre om du trenger påfyll av litt energi, eller hvis du bare trenger noe kos ved siden av kaffe- eller te-koppen. Og vet du hva? Utenom ventetiden tar de bare sånn 5-10 minutter å lage. Disse skal jeg kose meg med i helgen, prøv de ut du også da vel! 4 kommentarer

Last night

2,5 years of love

I går feiret Marcus og jeg at vi har vært kjærester i 2,5 år. Det har gått så fort, det er så rart. I tiden vi har vært sammen har jeg rukket å bo i New York i fire måneder, vi har vært i åtte forskjellige land sammen, bodd sammen i to forskjellige byer, fått oss hund sammen... Vi har gjort så mye og tiden har flydd! Samtidig virker det som vi har kjent hverandre i mange flere år. Han er min bestevenn og verdens beste kjæreste, rett og slett♥ Hehe, litt kliss på en tirsdag må få være lov vel? Vi feiret uansett dagen med raclette og litt bobler. Hvis dere ikke har prøvd raclette før så anbefaler jeg dere å prøve. Dere kan ha på hva enn dere vil, og det er en utrolig sosial middag. Funker like godt med to som i et selskap med flere! I går brukte vi oppkuttet ytrefilet av svin og kyllingfilet, pølsebiter, miniatyr-hamburgere, bacon, sopp, mais, dadler og såklart ost. (Jeg spiser fortsatt mye mindre kjøtt, et eget innlegg om dette kommer snart). En utrolig fin kveld♥6 kommentarer

Drinkguiden for den perfekte jentekvelden

Det er fredag, og jeg tenkte jeg skulle gi dere noen tips til de aller beste drinkene! Så om dere har planlagt en ordentlig jentekveld denne helgen, så foreslår jeg dere å bruke noen av disse oppskriftene! Husk at det er 20-års aldersgrense på disse da ;-) Bruk kreativiteten hvis dere vil ha de virgin! Ha en fin helg!♥


bilder fra Weheartit

Strawberry Daquiri: 
300 g frosne jordbær, 5 ss sukker. limejuice, 3 cl jordbærsirup, 1 dl hvit rom

Mojitos: 
12 mynteblader, 2 ss brunt sukker, 2 limebåter, 3 cl hvit rom, fyll opp med sprite

Pina Colada:
4 cl hvit rom, 8 cl ananasjuice, 4 cl kokoskrem, knust is 

Frozen Margharitas:
3 cl tequila, 1 cl cointreau, 3 cl limejuice, knust is, salt til glasset

Sex on the beach:
4 cl vodka, 2 cl pærebrennevin, 4 cl appelsinjuice, 4 cl tranebærjuice 11 kommentarer

Peanut nicecream

Ingredienser: Frossen banan, peanøttsmør, melk (det du foretrekker, jeg brukte usøtet soyamelk) og mørk sjokolade til topping. 

Fremgangsmåte: Ta det på øyemål (jeg brukte ca. 1 1/2 banan, 2 små ss peanøttsmør og så lite soyamelk jeg kunne). Prøv deg frem med smakene og kjør alt i en blender. 

Give me some please!

Denne drømmen av en "is" er faktisk noe av det beste jeg har smakt. Denne kan du virkelig nyte med god samvittighet! Hvis du bruker banan og soyamelk/melk som base kan du smake deg til med den smaken som er din favoritt - sjokolade, bær... Hva enn det skulle være! Et lite tips jeg fikk av min kjære Johanne♥ Jeg har også hørt det er godt med avokado, så jeg tenker jeg skal prøve ut det neste gang! Har du smakt nicecream før? Hva er din favoritt? Ha en super dag!5 kommentarer

Hva gjør jeg for en sunnere hverdag?

I sommerferien hadde jeg som mål å bare kose meg. Jeg syns ikke sommeren er tiden til å tenke på hva jeg spiser og drikker, eller få dårlig samvittighet fordi jeg ikke har rukket å trene. Det var kjempedeilig å bare kose meg hele sommeren, men det kjennes jo såklart på kroppen etterpå. Jeg mener ikke at jeg gjennom hele ferien fråtset i meg absolutt alt usunt og såvidt gadd å bevege meg, men jeg reiste mye, spiste mye på restaurant, drakk endel brus, spiste is og godteri hvis jeg ville ha det osv. Siden skolen og hverdagen begynte igjen har jeg forsøkt å komme inn i en god rutine igjen, men det har faktisk tatt litt tid. Nå er jeg inne i en veldig god periode kostholdsmessig, og jobber enda med treningen. Jeg tenkte uansett å gi dere litt tips om hva jeg gjør for å ha en sunnere hverdag. 

 • Jeg drikker mye mer vann. Det å hele tiden ha et glass kaldt vann eller en flaske med vann foran seg er et supert triks! Det er mye lettere å huske på å drikke når du har det rett foran nesen. 
   
 • Jeg spiser mer frukt og grønnsaker. Her i huset har vi begynt å skjære opp frukt og grønnsaker omtrent hver kveld - vi spiser det enten som det er eller med kesamdipp. Vi bruker også mer grønnsaker i middagene. 
   
 • Jeg prøver å kutte ut kjøtt/spise mindre kjøtt. Dette kommer det et eget innlegg om ganske snart. Men det er mye enklere å spise mer grønt hvis du spiser mindre kjøtt. 
   
 • Når jeg har søtsug drikker jeg en kopp te eller skjærer opp litt frukt. Om dagen er pink lady eplene min favoritt. Om det ikke hjelper tar jeg en liten bit med mørk sjokolade over 70%. Jeg syns ikke det er så godt at jeg fråtser i det, en liten bit holder ofte lenge. 
  • Ofte blir jeg også sugen på noe søtt fordi jeg er sulten, og da spiser jeg gjerne først, så forsvinner søtsuget.
    
 • Jeg spiser ofte og jevnlig. Dette punktet sier seg selv, men om du hele tiden er behagelig mett blir du ikke fristet til å fråtse i usunne ting. Det er jo også garantert mye bedre for kroppen å spise jevnlig, det holder for eksempel blodsukkeret stabilt. 
   
 • Jeg går mer og beveger meg mer i hverdagen. For de aller fleste av oss, spesielt vi som er litt dårlig på å komme oss på trening, så er det faktisk den hverdagslige mosjonen som har alt å si. Dette gjelder alt vi gjør i en vanlig hverdag; å gå, stå, spise, rydde, vaske, le, puste. Ja, alt! 
   
 • Jeg eksprimenterer med og leter hele tiden etter nye oppskrifter. Her i huset har vi lenge vært lite kreative og ender opp med taco og pizza hvertfall én gang i uken. Nå har jeg lett masse på ulike nettsider, sosiale medier og kokebøker og har funnet mye ny inspirasjon på matfronten. Da er det lettere å ikke falle i fellen med å ha pizza hver dag. 
   
 • Og sist, men ikke minst og det aller, aller viktigste for min del: Jeg nekter ikke meg selv noe, enten det er drikke, mat, godteri eller chips. Hvis jeg nekter meg selv noe klarer jeg ikke tenke på annet. Det ender alltid med at jeg begynner å fråtse, og da må jeg starte fra scratch. 


Hva er deres beste tips??9 kommentarer

Smoothie time

In life, much like smoothies, you get out what you put in. 

Blåbær, jordbær, bringebær, banan, spinat, appelsinjuice, biola jordbær, havregryn.Start your day with a smoothie

I dag måtte jeg bli hjemme fra skolen på grunn av en ekstrem hodepine og pottetette bihuler, så da brukte jeg muligheten til å lage meg en deilig frokostsmoothie. Ved siden av hadde jeg knekkebrød med skinkeost, spinatblader og spekeskinke, og det er noe av det beste jeg har smakt på lenge. Jeg er en skikkelig pålegg-jente, som aldri får nok pålegg, haha. Som regel deler jeg opp skivene mine i to så jeg kan ha ulikt pålegg på alle fire delene. Det er meg i et nøtteskall! 

Når hodepinen roer seg litt skal jeg bruke dagen til pensumlesing. Vi har mye pensum dette semesteret, og for en gangs skyld skal jeg begynne å lese tidlig slik at jeg slipper skippertaket på slutten av året. Ønsker dere en kjempefin dag♥7 kommentarer

Smoothiebowl

A superdelicious smoothiebowl: 2,5 dl bærblanding, jeg brukte skogsbærblanding med banan ♦ En stor neve havregryn ♦​ Biola zero ♦​ Topp det med det du måtte ønske! Jeg brukte ferske jordbær, kokosmasse og chiafrø. 

A great way to start the day

Dette var lunchen min her om dagen, men om du heller ønsker det som frokost anbefaler jeg deg å spise det sammen med en stor kopp kaffe og et glass vann med sitron. Mmm♥ Nå er det lenge siden jeg har vært innom her, men jeg har rett og slett fokusert på eksamenslesing... Jeg har også vært hjemme en tur, og det var så ekstremt deilig. Jeg har savnet familien min så fælt, så det var veldig godt å få se dem igjen! Min første eksamen hadde jeg på tirsdagen, og den gikk veldig bra tror jeg. Neste er om to uker, så i dag var det bare å ta fatt i bøkene igjen. Disse to neste ukene skal jeg være megastrukturert med lesingen min, slik at jeg også rekker å nyte det sinnsykt fine været og å trene litt. Før denne uken hadde jeg ikke trent på rundt to uker, og det kjentes på kroppen. Jeg blir ekstremt slapp og litt sånn ekkel i kroppen når jeg ikke trener over en lengre periode, så denne uken har det vært godt å komme igang igjen. Treningen i dag blir en tur med Billy, etterfulgt av en kjapp styrkeøkt i hagen. Det er alt jeg rekker i dag, ettersom jeg har mye å gjøre. Jeg er ferdiglest nå, men må skrive en sak for studentavisen, kjøpe noen småting i byen og avslutte dagen med en date ute med kjæresten. Det blir deilig, for det er alt for lenge siden sist... Håper dere får en super torsdag, og nyter det fine været♥... Én kommentar

Cream cheese bagel everydag, pleaseYou need to try this 

Da jeg bodde i New York hadde jeg min faste frokost og bestilling på stamcaféen vår ved siden av skolen hver dag: One cream cheese bagel, with just a little bit cream cheese, and a skinny vanilla latte. Et lite obs når du er i New York, eller USA generelt, er at de er ekstremt generøse med porsjonene sine - og det samme med kremosten på bagelen. Derfor ba jeg alltid om kun litt kremost, for jeg fikk mer enn nok uansett! Det jeg derimot ikke hadde prøvd før her om dagen var bagel med kremost og jordbær. Damn, de jordbærene tok det til et helt nytt nivå altså. Jeg anbefaler dere virkelig å prøve det ut! Flere tips til hva du kan ha på bagelen er most avokado, egg og bacon, og kremost med røkt laks. Ps. Bagelen er aller best hvis du toaster den litt i en pannini-toaster før du tar på pålegget. Hvis ikke er varmluf eller rett å slett å steke den i en tørr panne en løsning! Bagelen er uansett - uten tvil - mye bedre varm og toastet. 5 kommentarer

10 tips for en sunn og deilig frokost!

Bananpannekaker
1 banan, 1 egg, 1-2 håndfull havregryn, masse kanel og en liten klype salt!

Hjemmelaget knekkebrød med avokado, egg eller annet deilig pålegg
Her er det bare å finne det beste du vet!

Smashed avokaco toast
Ristet brød med most avokado og sitronpepper på. Selv liker jeg det enkelt og har bare avokado, salt og pepper/sitronpepper, men det går an å utforske med ulike krydre og ha for eksempel cherrytomater på toppen! Mmmmm. 

Yoghurt med hjemmelaget müsli
Musli oppskrift HER

Ferske rundstykker med hjemmelaget eggsalat eller bare smør og brunost
Rundstykker oppskrift HER
Eggsalat oppskrift HER

God og mettende smoothie eller smoothiebowl
Oppskrift på en skikkelig mettende og deilig smoothie HER

Egg og avokado 
Dette er en uslåelig kombinasjon uansett hvordan du gjør det. Men taost med avokado og stekt egg, eller eggerøre og avokadoen som den er er to favoritter hos meg.

Havregrøt med deilig topping
Forslag til topping er bær, syltetøy, eple og kanel, honning, cottage cheese og banan. Det er ekstremt mange muligheter. Mitt tips er å røre inn kanel i grøten, det gjør så mye med smaken! 

Omelett
Her kan du lage den så enkel eller avansert som du vil. La egg, litt melk, salt og pepper være grunnbasen din, så kan du ha i skinke, ost, grønnsaker eller hva enn du måtte ønske! 

Frokostmuffins 
Jeg har aldri prøvd å lage dette selv, men har sett så ufattelig mange gode oppskrifter rundt om kring. Du finner nok oppskrifter på sider som matprat og tine! Jeg tror også jeg har sett det på noen blogger og i Det Nye. 


Så ikke alt dette deilig ut? Det er ekstremt viktig å starte dagen med et godt måltid, så nå håper jeg du fikk en real frokost-inspirasjonsflom over deg - frokostmenneske eller ikke, hehe. Kanskje litt ekstra bra nå rett før helgen, så har du tid til å lage noen ordentlige gode frokoster de to neste dagene. Jeg fikk i alle fall masse inspirasjon til helgefrokosten, så nå gleder jeg meg til å lage noen deilige frokoster♥... Ingen kommentarer

Siste feriedag trenger en skikkelig frokost


Hoho, det er ikke bare vi mennesker som er trøtte om morningene...


Wake up, it´s breakfast time!

I dag stod jeg opp litt ekstra tidlig for å overraske kjæresten med ferdig frokost! Han har jobbet så hardt med en skoleoppgave de siste dagene, så jeg tenkte han trengte en liten oppmuntring. I tillegg er det jo siste feriedagen i dag, så den må nytes ordentlig synes nå jeg. Det er faktisk ganske lite som skal til for å gjøre litt ekstra til frokosten. Bare å kutte opp litt frukt, tenne lys og koke opp litt te gjør det hele mye bedre med en gang - et lite tips fra meg til deg. Jeg har så veldig mange gode frokoster på lur også, så jeg tenkte jeg skulle lage et eget innlegg med masse deilige frokoster. Jeg vet at hvertfall jeg setter pris på mat-tips - og spesielt da frokost/lunchmat, for jeg er et skikkelig frokostmenneske. Nå stirrer Billy på meg med det det nitriste blikket, så jeg får ta han med ut på en tur i pøsregnet.. Ha en flott dag♥9 kommentarer

Et sunt og deilig mellommåltidSugen på noe godt? Prøv denne!

Når jeg er småsulten får jeg alltid lyst på noe godt, men det frister sjeldent med noe ordentlig mat. Derfor er en mettende og god smoothie det perfekte alternativet for meg. Jeg er dessverre litt for dårlig til å lage det, men når jeg først kommer på at jeg har ingredienser til det så lager jeg det mer enn gjerne. Smoothien på bildet over var helt insane god, så jeg vil gjerne dele oppskriften med dere. Det eneste du trenger er 1/2 banan, 2 never fryste jordbær, en god håndfull havregryn, 1-2 ss chiafrø, fyll opp med biola og eplejuice. Bland alt sammen og nyyt♥8 kommentarer

This is so goodSpice up your coffee! 

Jeg tenkte jeg skulle komme med et lite tips til dere kaffeelskere: nemlig å ha kokoskrem i morgenkaffe´n din. Det eneste du trenger er kokoskrem og litt søtning (sukker, sukrin, melis, steviadråper..) og pisk det sammen. Husk å ikke piske for lenge, da mister nemlig kremen form. Ha det så i kaffekoppen og nyyyt. Det er altså så godt! Til og med enda bedre enn det høres ut. Kos deg med en god kopp kaffe, og ha en strålende søndagsmorning♥2 kommentarer

Coconut and chocolate cream for breakfast
Mmmm, soooo good...

Nå er det én måned siden forrige innlegg, og det er rett og slett fordi jeg har hatt alt for mye å gjøre. Vi har hatt prosjektuker på skolen, der dagene har vært fra 8-17/18. Jeg blir veldig fort sliten, så når jeg har så lange skoledager, et konstant stress angående skolen og eksamen, pluss at jeg skal være en venn, god kjæreste, gjøre hverdagslige ting, jobbe og trene, så blir det rett og slett litt for mye for meg. Da trenger jeg også litt tid til å samle meg opp igjen, og det har jeg gjort nå. Nå har jeg påskeferie i over to uker, og det er akkurat det jeg trenger! Denne ferien skal jeg kun bruke til å ta vare på meg selv, spise godt, trene nok, jobbe og lese til eksamen. Jeg skal også jobbe endel med bloggen, for jeg vil tilbake til der jeg var for litt siden. Målet mitt er minst ett innlegg hver dag, om ikke flere. Så jeg håper jeg har nok inspirasjon til det! 

Over til overskriften... Denne kokos- og sjokoladekremen var enda bedre enn hva jeg trodde! Jeg fant oppskriften på lindastuhaug.no, men gjorde noen få endringer. I denne porsjonen har jeg brukt 2/3 kokoskrem, 1 stor ss mager kesam, 2 ss kakaopulver og 2 ss sukrin. Det du gjør er rett og slett å mikse alt godt sammen og servere med jordbær og blåbær. Det smakte som frozen yoghurt, helt herlig! Jeg fikk litt igjen, og det har jeg lagt i kjøleskapet så jeg kan nyte det i kveld eller i morgen tidlig. Dette kommer garantert til å bli en ny frokostfavoritt! PS. Kokoskrem får du når du kjøper en vanlig fullfat kokosmelk og setter den i kjøleskapet. Da deler den seg, slik at kremen legger seg på øverst. 2 kommentarer

Fastelavn

Til ca. 24 boller trenger du: 6 dl melk ♦ 150 g smør ♦ 1 pakke tørrgjær ♦ 1,5 dl sukker ♦ 2 ts kardemomme ♦ 1 kg hvetemel ♦ 1 stk egg til pensling. 

Slik gjør du: Smelt smøret og ha i melken, varm det til det blir fingervarmt. Rør gjæren ut i melkeblandingen ♦ Bland de tørre ingrediensene og hell i melkeblandingen ♦ Tilsett eventuelt mer mel, til deigen slipper bollen ♦ Hev deigen under plast og et kjøkkenklede til dobbel størrelse (30-40 min) ♦ Del deigen i like store delen og trill bollene ♦ La bollene etterheve på stekebrettet i 20-30 min ♦ Pensle med pisket egg og stek midt i ovnen på 225 grader i 6-10 minutter ♦ Avkjøl på rist. 
(oppskriften er fra matprat.no) 

Fastelavnsboller...Mmmmm!

Marcus jobbet nattevakt i natt, så han sov helt frem til halv 3, da ble han vekt av at Billy og jeg hoppet på sengen. Mens han sov har jeg hatt god tid til å styre på og gjøre forskjellige ting. Jeg har blant annet jobbet med bloggting, jobbet med den nye spalten min i studentavisen, lekt og vært ute med Billy og rukket å bake boller til fastelavn! Jeg valgte å dele deigen i to og lage halvparten som vanlige boller og halvparten som kanelsnurrer - det er noe av det beste jeg vet! Så nå ligger de i fryseren, slik at de er ferske til når jeg har lyst på. Noen av bollene er også fryst ned, men jeg måtte jo lage noen fastelavnsboller også. Tror Marcus var fornøyd når han fikk det til "frokost" i dag. 

Det har vært et ganske hektisk kjør den siste uken, men i dag er det endelig rolig. Derfor skal vi bruke anledningen til å lage en litt bedre middag med vin, og ha en liten datenight. Det er like koselig hver gang, så det gleder jeg meg til! Det er viktig med litt klissklass og romantikk i hverdagen♥... Én kommentar

Forberedelser til uken som kommer

Den kommende uken har jeg lang skoledag hver eneste dag. Vi har prosjektuke med radio, og kommer sikkert til å få en del oppgaver sammen en allerede ganske full plan. Derfor vil jeg være så forberedt som mulig, spesielt når det kommer til mat og drikke. Det er så lett å bruke alt for masse penger i kantinen, kjøpe mye drittmat og mat som gir kortvarig energi. Her har jeg laget en handleliste og matplan for uken som kommer:

Det blir nok litt påfyll av kaffe og litt sånn fra kantinen, men jeg syns uansett det er greit å ha en liten plan. Med all den gode maten her blir plutselig ikke så lange dager så ille likevel :-) I tillegg blir det jo så klart middag og litt kveldsmat, men middager er umulig å planlegge for min del.. Jeg har nemlig lyst på noe nytt for hver time omtrent - rimelig ubesluttsom, haha! Er det flere som pleier å lage slike planer? 2 kommentarer

Little bit of everything- Camera eats first -

Det er litt morsomt, for det virker så oppstilt når man tar bilde av maten sånn som dette. Sånn som jeg alltid gjør, og sånn som alle andre bloggere gjør. Sannheten er faktisk at jeg danderer maten ordentig på tallerkenen og dekker på bordet fint uansett om jeg skal ta bilde eller ikke. Fordi selv om ordtaket sier "Camera eats first" er det jo faktisk sånn at øynene "spiser" først. For min del er det veldig viktig at maten ser god ut - uansett om jeg skal ta bilde av den eller ikke.

Her om dagen visste jeg ikke helt hva jeg ville ha til lunch, så da lagde jeg like godt en blandingstallerken med litt forskjellig som jeg fant i kjøleskapet. Eggrøre, potetsalat, spekeskinke og agurk. Litt ymse, men veldig godt! Og såklart en kopp grønn te med sitron på siden for å toppe kransekaken! Hva er favoritt-lunchen deres?... Én kommentar

Middagstips; raskt, godt og enkelt!

- Hjemmelaget blomkålsuppe med bacon og hvitløksbaguetter -

Til denne suppen brukte jeg denne oppskriften (fra matprat.no):

1 blomkål
7 dl vann 
2 stk hønsebuljongterning 
2 dl helmelk
1/2 ts salt 
1/4 ts pepper
1 pakke bacon 

Slik gjør du:

1. Skjær blomkålen i passe buketter og ha de i kjelen sammen med vann, buljong og melk. Kok til blomkålen er mør. 

2. Ta noen av blomkålbukettene ut fra kjelen - disse skal vi ha oppi til slutt. Kjør resten av innholdet i kjelen med en stavmikser til det er en fin suppe. Smak til med salt og pepper. 

3. Stek bacon og ha de siste blomkålbukettene tilbake i suppen. Servér med hvitløksbaguetter og bon apetité!

Tips: Baconet blir mykt dersom du legger det i suppen, derfor foretrekker jeg å ha det ved siden av. Du kan også ha løk, hvitløk, spinat eller brokkoli i suppen for litt mer og annerledes smak! Håper det smaker :-)5 kommentarer

Oppskrift: Kyllinggryte


- Anitas kyllinggryte -

Denne kyllinggryten er så sinnsykt god, nok så lett å lage og den perfekte søndagsmiddag! Det er lett å lage til gryten til mange, men denne oppskriften er til 2-3 personer - det kommer litt an på hvor storspiste dere er! Og du kan lage den med kjøttdeig i stedet for kylling, eller ris istedet for pasta :-) Disse målene er sånn ca. mål, så tilpass litt etter smak! Spesielt krydder, soyasausen og pasten. 

Du trenger: 2 store kyllingfileter, 3-4 gulrøtter, en brokkoli, creme fraiche, tikka masala paste, soyasaus, en-to chili, 1-2 hvitløksfedd, melk/fløte og fullkornspasta.

Slik gjør du:

1. Kutt opp kyllingen og grønnsakene i biter, helst litt små.

2. Kutt opp chili og hvitløk - så små biter som mulig!

3. Ha olje i en kjele og ha først i chili + hvitløk til det blir gyllent, så tilsett kyllingen.

4. Sett på pasta som anvist på pakken.

5. Ha i litt melk, 1/2 boks creme fraishe og 2 teskjeer tikka masala paste. Rør til tikka masala pasten har løst seg opp.

6. Ha i brokkoli og gulrøtter og tilpass gryteretten med mer melk om det trengs. 

7. Ha i passe mengde soyasaus og pepper. Smak til og se om det er noe du føler du mangler! 

8. Bon appetite!2 kommentarer

I want this for breakfast- Start dagen med en god frokost - 

Jeg er dessverre veldig dårlig til å starte dagen med en ordentlig frokost de dagene jeg har skole, det frister liksom mer å ligge 15 minutter lenger under dyna.. Men de dagene jeg har fri eller starter sent lager jeg alltid en ordentlig digg frokost. Frokost er favorittmåltidet mitt! Hvem elsker vel ikke smoothies, egg, rundstykker, godt pålegg, yoghurt, juice, knekkebrød, te og kaffe? Jeg kunne spist frokost til hvert måltid! Over ser dere noe av det beste jeg kan få - nemlig ristet brød med most avokado og speilegg. Mmmmm. Ved siden av har jeg en liten skål med yoghurt, hjemmelaget müsli og jordbær. Et lite frokosttips som du kan prøve deg på i morgen♥... Én kommentar

12 tapasretter

I går var en kjempefin kveld, med masse god mat, vin og fine folk♥ Sånne kvelder bør man ha oftere. - 12 retter til tapaskvelden -

Dadler med bacon ♥ Spekeskinke og melon ♥ Spanske kjøttboller i tomatsaus ♥ Potetbåter ♥ Foccacia ♥ Bruschetta ♥ Waldorfsalat ♥ Hvitløksmarinerte scampi ♥ Asparges med spekeskinke ♥ Lakserull ♥ Guacamole og chips ♥ Kyllingvinger ... Ingen kommentarer

Finally the weekend is here

Da var helgen her igjen, og det syns jeg både er veldig deilig og litt skummelt. Tiden flyr avsted og plutselig er eksamen i morgen. Fra og med mandag blir det lesing hver dag, sånn helt seriøst. Men før det skal jeg nyte helgen og kose meg! Vi har fått besøk også denne helgen, så det er koselig. Under her får dere oppskrift på hjemmelaget granola - dette blandet med yoghurt er frokosten min relativt ofte, og det var ikke noe unntak i dag. Ønsker dere en fin fredag♥


- Hjemmelaget granola - 

♣Linfrø ♣Havregryn ♣Chiafrø ♣Solsikkefrø ♣Kokosmasse ♣Honning
♣Bruk de målene du selv ønsker, bland alt sammen i en bolle og tilsette en god del honning. Hele blandingen skal bli nokså klissete. Så har du det på et brett og setter det i ovnen - varmluft 150 grader - til det blir gyllent. La det kjøle seg ned og ha det i en beholder♣

 ... Ingen kommentarer

Perfect love and perfect breakfast

I går var 1,5 årsdagen til Marcus og meg, og den feiret vi med kinodate, kinamat, vin, smeltet sjokolade med jordbær og filmkos i sofakroken♥ En super date og en super lørdagskveld! Vi fortsatte litt av feiringen i dag morgen, med en sinnsykt god frokost:

Hjemmelagde rundstykker (liten endring fra denne oppskriften): 1 pakke tørrgjær, 6,5 dl melk, 125 g smør, 1 ts salt, 1 ss sukker, 1 egg, 700 g hvetemel, 200 g havremel, 100 g havregryn, 1 egg til pensling, havregryn til topping. Følg linken for fremgangsmåte.Hjemmelaget eggsalat: Majones, hardkokte egg, sylteagurk, salt og pepper. Bland alt sammen, smak til og nyt! 
Du kan godt bruke hvitløk, hvitløkskrydder eller rødløk om du liker det! 


- The perfect Sunday brekkie - 

Jeg startet dagen med å ordne i stand til en deilig søndagsfrokost. Jeg bakte rundstykker, lagde eggsalat, kakao, smeltet sjokolade, lagde eggerøre, stekte bacon og dekte på. Marcus koste seg med FIFA mens jeg styrte på på kjøkkenet, og det syns jeg egentlig var helt greit. Av og til er det deilig å bare styre litt på på egenhånd, og jeg hadde veldig lyst til å lage denne frokosten! Det smakte helt himmelsk om jeg får si det selv, og det ble den perfekte starten på dagen. Håper dere har en fin søndag♥3 kommentarer

Homemade müsli and a magazine

50/50 kesam med bringebær og yoghurt naturell, hjemmelaget müsli og honning. Mmmmm. Dette har vært den faste frokosten min helt siden jeg lagde min første porsjon med hjemmelaget müsli. Det er jo helt latterlig at jeg ikke har laget det før, når det både er så enkelt og så godt! Jeg valgte å ikke følge noen spesiell oppskrift, men heller bare bruke det jeg hadde i skapene. Derfor har ikke min oppskrift noen mål, for jeg syns det er bedre å bare bruke det man har og bruke de mengdene man selv føler for. 

♦Linfrø♦
♦Solsikkefrø♦

♦Gresskarkjerner♦
♦Peanøtter♦
♦Store havregryn♦
♦Kokosmasse♦
♦Honning♦

Bland alt i en bolle og spre det utover et bakebrett. Sett i midten av ovnen og la det stå i varmluft på 150 grader til det blir gyllent og sprøtt.

- Jeg syns det blir bedre med litt ekstra mye honning. Da blir müslien spøere og litt søtere. -
- Bruk mer av det du liker best og mindre av det du ikke er så glad i. Jeg brukte salte peanøtter, det var dødsgodt. -

Vi var ikke hjemme før klokken 4 i natt, så jeg sov til jeg våknet av meg selv rundt klokken 12 og tok en rolig morgen. Resten av dagen skal brukes til skolearbeid. Jeg har som mål å bli ferdig med å skrive over notater fra fire forelesninger og begynne på eksamensoppgaven i Exphil. Forhåpentligvis blir jeg ferdig med det så fort som mulig, så jeg kan bruke resten av kvelden på å slappe av med serie, god middag og flere tekopper. Litt kos må man ha vær dag, syns jeg! Håper dere har en god start på ny uke♥... Én kommentar
Les mer i arkivet » November 2016 » Oktober 2016 » September 2016
hits