FORSIDEN ADD MEG INSTAGRAM WEHEARTIT

Manhattan from the air

New York, 21.50

De to siste ukene har vært så bra. Jeg fikk først besøk av pappa og Hilde noen dager, før Marcus kom og var her i 10 dager♥ I tillegg til at jeg endelig er blitt frisk på disse ukene har jeg også fått gjort så utrolig mye sammen med besøket mitt. Jeg har spist på mange nye steder, vært på toppen av Rockefeller, gått flere turer i Central Park, vært på Times Square og området rundt, vært flere ganger på kino, gått over Brooklyn Bridge på kvelden, gått rundt på Upper West Side, gått til Ground Zero, tatt ferjen til Staten Island, shoppet, kikket og tuslet masse rundt. 

På toppen av det hele hadde jeg en helt perfekt halvtårsdag med Marcus, som vi feiret med helikoptertur over hele New York. Dere aner ikke hvor fint det var. Og hvor sykt kult det var å fly helikopter (selv om jeg ble flysyk..).

Nå skal jeg holde meg frisk og finne på masse morsomt sammen med jentene fra skolen fremover! Vi skal også på skoletur til Washington DC, så får jeg besøk av Kristina og Hanne og så er det eksamen. Herregud, tiden kommer jo til å fly avsted. Tenk at det bare er 8 søndager igjen til jul! Jeg gleder meg sånn♥... Én kommentar

West Village

New York, 23.36

Et av de desidert fineste strøkene her i New York er etter min mening West Village. Det er koselige caféer og restauranter, flere små parker, trær i gatene, masse kule butikker og rett og slett koselige gater. Søndagen for to uker siden gikk Johanne, Ragni, Thea og meg en lang søndagstur gjennom West Village, innom Magnolia Bakery og videre til High Line Park, hvor vi satte oss og spiste cupcakesene våre. Mens vi spiste fikk vi også være publikum til et frieri i parken! Det er faktisk det andre frieriet jeg har vært vitne til her i New York - veldig moro.

Ellers har jeg besøk av pappa og Hilde denne uken, og om bare to dager kommer Marcus♥ Begynner heldigvis å bli litt bedre nå, så krysser alle fingre for at jeg er helt frisk innen fredag!! Nå må jeg legge meg, så jeg ikke sovner på skolen i morgen slik som jeg gjorde i dag! Ha en fin torsdag!  ... Ingen kommentarer

Tumblr

New York, 16.24

God kveld♥ Siden jeg ikke oppdaterer bloggen så alt for ofte lagde jeg meg også en tumblr, så jeg kan legge ut bilder der. Det blir litt mer som et bildegalleri tenker jeg, så om dere er interesserte i å se litt flere bilder er det bare å ta turen innom: sbholmberg.tumblr.com.  

Ellers var planene mine for denne dagen å lese til markedsføringsprøven vi har neste uke, men nå er klokken allerede halv 5 og jeg har enda ikke startet... Litt får jeg likevel lest, så snart jeg får byttet ut internett og Macen med skoleboken. Senere i dag tror jeg det blir noe digg til middag og filmkos med roomiesene♥ Det blir koselig! Er lenge siden sist nå, faktisk.


... Ingen kommentarer

Q&A om leilighet i New York

New York, 21.46

Long time, no see! Haha. Nå er det en god stund siden jeg har vært innom her.. Jeg har nemlig vært så uheldig og blitt syk enda en gang. Så etter mitt tredje besøk hos legen her på mandag, så håper jeg at jeg skal bli frisk som en fisk og holde meg sånn resten av oppholdet! Dere kan jo bare tenke dere hvor kjipt det er å være sengeliggende når man bor i New York for bare fire knappe måneder! 

Ellers har jeg fått et spørsmål jeg tenkte jeg kunne svare litt nøye på: 


Siden vi går på Gateway College, som er en norsk høyskole, har vi fått hjelp gjennom skolen med å finne leilighet. Når du har blitt tatt opp som student ved Gateway blir du også bedt om å lage en profil på et nettsted som heter "WeStay". På denne siden legger Gateway ut mange forskjellige leiligheter som elevene kan velge fra. Her ligger det leiligheter både i SoHo, Wall Street, Upper Manhattan, New Jersey osv. Det er altså masse forskjellig å velge i! Så det å finne leilighet gjennom Gateway er egentlig ganske enkelt å greit, MEN husk for all del og les alle dokumenter nøye!! Der gikk vi på en smell, da vi plutselig fant ut at vi måtte betale 12 000 kroner til per person.. 

Om man ikke skal ha noe med Gateway å gjøre er det veldig lurt å bli medlem av Facebook-gruppen "Ung i New York". Dette er en gruppe den norske sjømannskirken i New York har opprettet. Her er det veldig mange som legger ut ønske om romkamerater, leiligheter til leie/salgs etc! Jeg har fått inntrykk av at det er en veldig grei måte å finne leilighet på! Bortsett fra det vet jeg dessverre ikke om så mye annet når det kommer til å leie "privat".

Når det kommer til leie, så er det svinedyrt. Det er det ingenting å legge skjul på! Selv bor jeg veldig sentralt i SoHo sammen med tre andre jenter, og vi betaler mellom 40-50000 kroner leie i måneden. For fire måneder blir det altså 40-50000 kroner per person. I tillegg til dette er det commission fee på en månedsleie, enda et fee og et depositum. Her vi bor er det sånn at Wifi, TV, gass og elektisitet blir trukket fra depositumet, så når vi flytter ut får vi tilbake det vi ikke har brukt.

Av alle vi kjenner som bor her, har jeg fått inntrykk av at ingen betaler under 10 000 kroner i måneden. Og da bor man ofte 4 eller flere sammen! Det er billigere å bo både i New Jersey og Brooklyn enn det det er å bo på selveste Manhattan, og det tar ikke mer enn 20-30 minutter med subway. Utsikten fra de andre sidene av elvene er jo også helt fantastisk!

Og til sist så er det veldig viktig å huske på at bostandaren her i New York ikke er den samme som hjemme. Her er det gasskomfyrer og gassovner, kakerlakker og mus. Dette er selvsagt ikke alle steder, det finnes jo også nyere, mer moderne leiligheter enn her vi bor! I tillegg smaker vannet klor og blir sjeldent ordentlig kaldt. Men slike ting vender man seg fort til! Uansett, når man bor i en by som New York er det begrenset hvor mye man sitter inne i leiligheten!

Håper du som spurte fikk svar på det du ville, og at dette var nyttig og lese for litt flere av dere også♥ Bare spør i kommentarfeltet om det er flere ting dere ønsker svar på! 

... Ingen kommentarer

Things I look forward to

New York, 17.15


 3 kommentarer
Les mer i arkivet » Mars 2016 » Februar 2016 » Januar 2016
hits