FORSIDEN ADD MEG INSTAGRAM WEHEARTIT

5 steder verdt å besøke

I mine 21 år har jeg fått reist en del. For det meste har jeg vært i Europa, men også litt i Nord- og Mellom-Amerika. Jeg har også vært én gang på det afrikanske kontinent (Tunisia) og én gang i Asia (Tyrkia). Tilsammen har jeg vært i like mange land som antall år jeg har levd, men det er så uendelig mange steder jeg fortsatt vil reise. Om dere har fulgt litt med på denne bloggen vet dere at jeg har en lidenskap for reising - jeg elsker å utforske nye steder. Tilbake til poenget! Noen av disse reisene har vært ekstra spennende for meg, og derfor tenkte jeg å skrive litt om de stedene jeg absolutt kunne tenkt meg tilbake til, og som jeg mener er verdt et besøk! Det er så klart flere steder jeg har vært som har vært helt fantastiske. Blant annet elsker jeg alt som har med Hellas å gjøre generelt, men jeg vil fortelle om de stedene som har gitt meg størst inntrykk. 

New York

Det er ikke akkurat få ganger jeg har bablet om New York på denne bloggen, og det er av god grunn. Jeg har jo bodd der, så en del av hjertet mitt ligger igjen i den fantastiske byen, men bodd der eller ikke så er dette en unik by. Det er en helt spesiell puls som du ikke får smake på noe annet sted i verden. Jeg vet ikke engang hvor jeg skal begynne... New York har alt! Det er gatemat på hvert hjørne, musikaler og shows, mennesker over alt, flere butikker enn du kan drømme om, flere caféer og restauranter enn du kunne sett for deg, nydelige parker, gule taxier, høyt tempo og et fantastisk liv. Til og med kinoen i New York er en spesiell opplevelse. New York, New York... Det er nok en grunn bak alle sangene om denne byen.

Firenze

Det begynner å bli ganske mange år siden jeg var i Firenze, men denne byen har satt seg fast i hjernen min. Det er en gammel, vakker by midt i fineste Toscana i Italia. Har du ikke vært i Toscana før må du reise fortere enn fort! Lei en bil og kjør rundt mellom milelange gressenger og hundrevis av vinåkre.. Åh, Italia♥ Mitt favoritt land, uten tvil. Og Firenze er hittil den fineste byen jeg har vært i. Du kan gå i katedralen, reise på toppen av fjellet og se ut over hele byen, se bruen som skifter farge til gull i solnedgangen, sitte på torget og spise gelato. Dere skjønner vel at denne byen må oppleves?!

Amsterdam

Amsterdam er kanskje det mest spesielle stedet jeg har vært. Jeg hadde helt andre forventninger til byen, og det var nok noe av det som gjorde det så kult. Vi var der i romjulen og på nyttår, og i tillegg til de tusenvis av menneskene som stappet gatene fantes det boder ved hvert hjørne som solgte alt fra churros til ullvotter til bratwurst. Denne byen har alt! Fantastiske restauranter og caféer, masse shopping-mulighet, mye å se på og de vakre kanalene som gjør byen unik. Nei hit vil jeg igjen!

Santorini

Som sagt så elsker jeg alt som har med Hellas å gjøre. Stedene, folkene, maten, fargene... Hellas er fantastisk, og Santorini topper kaka. Alle de hvite bygningene med de blå karmene, som ligger nedover fjellkanten helt ned til vannkanten. Ah, det er et himmelsk syn! Svarte strender, deilig mat, skjønne mennesker og vakre solnedganger. Santorini er magisk, rett og slett.

Jamaica

Jamaica, og jeg vil regne med det gjelder karibien generelt, er et fantastisk ferieparadis. Samtidig er det land fra den tredje verden, og du får et kultursjokk uten like. Det går opp noen ting for deg, og du ser ekstremt tydelig hvordan verden fungerer. Det er tankevekkende, men samtidig vil det ikke ødelegge en deilig og avslappende ferie. Som jeg har nevnt tidligere er Blue Hole et av de mest magiske stedene jeg noen sinne har sett, og det finnes masse andre eksotiske attraksjoner å oppleve der. Jamaica tilbyr kritthvite strender, gjennomsiktig vann, blå krabber, deilig mat, en herlig befolkning, magiske regnskoger og det heftigste regnet du har sett. 

Hvor ville du helst reist? Hva er det mest fantastiske stedet du har vært?4 kommentarer

Victoria Larsen

13.11.2016 kl.15:01

Åh, fine plasser!

lisarorvik

13.11.2016 kl.15:03

Så utrolig fine plasser :) (Har forresten ukens blogg, bli gjerne med)

Martine Ellefsen

13.11.2016 kl.20:09

New york er helt klart et sted som vi ønsker å dra til :) Ellers må jeg si at jeg elsker Kreta og ikke minst Israel :)

Silje Romundset Karlsvik

15.11.2016 kl.00:31

Det hadde vært litt av noen steder å besøkt... I wish, oh I wish! <3 Kanskje en dag!

Skriv en ny kommentar

hits