FORSIDEN ADD MEG INSTAGRAM WEHEARTIT

Fordelene og ulempene ved å ha hund

Nå har kjæresten og jeg hatt lille Billy i over åtte måneder. Vi har hatt en helt fantastisk tid sammen, samtidig som vi har gått gjennom noen utfordringer. Jeg tror det er mange som lurer på hvordan det er å ha hund når man er så ung, hvordan det går i forhold til jobb og studiet etc. Derfor tenkte jeg å gå gjennom alle fordelene og ulempene vi har opplevd ved å ha en hund å ta vare på. Ulemper:

Det er ikke nødvendigvis riktig å kalle det for ulemper, kanskje heller utfordringer. Men her er altså de utfordringene vi har kjent på:

1. Vi kan ikke lenger reise hvor og når vi vil. Spesielt jeg, er veldig reiselysten og blir fort rastløs om det har vært for lenge siden sist jeg reiste. Vi har vært vandt med å bestille en tur akkurat når vi har lyst og det passer for oss, og det kan vi ikke lenger gjøre. En hund er flokkdyr, og er avhengig av å ha flokken sin rundt seg. Selvsagt kan man få familie/venner til å passe hunden, eller man kan sette den på kennel. Dette er likevel ikke optimalt, spesielt om hunden enda er valp. I sommer reiste som sagt Marcus og jeg endel, både til Jamaica, New York og Spania, og vi var borte i tilsammen tre uker. Billy var hos familiene våres og hadde det helt fint, men for en valp ble det alt for lenge å være borte fra flokken sin. Det endte med en veldig seperasjonsangst for lille Billy. 

2. Vi må hele tiden telle antall timer vi er borte, og passe på at skole/jobb ikke overskrider syv timer om dagen. Hunder er som sagt flokkdyr og trives ikke alene. De trenger selskap, og det er anbefalt at hunden er alene maks syv timer om dagen - gjerne mindre! Det betyr at om vi har hatt en syv timer lang skoledag eller jobbdag, så kan ikke vi trene, gå ut å spise eller finne på ting på kvelden uten Billy. 

3. Det er mye dyrere enn vi trodde. Hunden er dyr i seg selv når man kjøper den, og man regner jo med å måtte bruke endel penger på utstyr og mat. Det vi derimot ikke tenkte på var hvor innmari dyrt det er med utstyr, veterinær, mat osv. Det blir jo dyrest i starten, såklart. Etterhvert har man jo det meste av utstyret. Likevel er det små ting man hele tiden må tenke på, som årssjekk hos veterinær, flåttmiddel om sommeren, ny mat og nye godbiter, kanskje en ny seng om den forrige er blitt slitt and so on... Et lite tips er å kjøpe brukt, det som kan bli kjøpt brukt - det er bare å titte på finn! 

4. Det er på en måte som å ha en baby. Hunden krever 100% tilstedeværelse av deg - du må trene, gå tur, leke, kose... Det tar opp mye tid! Og om du ikke tar den tiden du bør til å gi hunden din oppmerksomhet kan hunden fort kjede seg og bli innpåsliten - akkurat som en baby eller et lite barn. 

Fordeler:

1. Vi har fått både baby og en bestevenn. Vi har en som alltid er der for oss, som koser med oss, som vi kan fortelle alt til, som trøster oss når vi har det vondt og som gjør oss skikkelig, ordentlig lykkelige. 

2. Vi får alltid en fantastisk velkomst når vi kommer hjem. Billy hopper av glede og snurrer rundt hver gang vi kommer inn døren. Om vi så bare har vært ute i to minutter får vi samme velkomst. Vi føler oss som verdens aller beste mennesker når noen blir så glad for å få oss hjem♥

3. Vi har noen til å dra oss opp av sofaen. Hunder krever som sagt sitt, og Billy drar oss opp av sofaen og ut i naturen, eller bare opp av sofaen for å leke med han eller trene med han. 

4. Vi utfordrer oss selv. Det er ikke bare-bare å trene opp en hund til å være snill og lydig, men når man klarer det føles det helt fantastisk. Vi blir, og er, ekstremt stolte når vi kan si at Billy er blitt en fantastisk hund, som er så flink og god. 

5. Vi er aldri alene. For meg som er livredd for å være alene hjemme er det helt deilig å ha Billy her! Han holder meg med selskap og får meg til å føle meg trygg. Vi trenger heller aldri å være ensomme om vi er alene hjemme. 

6. Han gjør oss lykkelig♥ Etter at vi fikk Billy har vi opplevd fler små hverdagsgleder enn noen gang før tror jeg. Hunder gjør så utrolig mye rart, de er noen rare, snodige vesener. Uansett om det er rare ansiktsuttrykk de har, leppa på skrå, å løpe etter halen eller å være superhappy på tur - hunder får oss til å smile! Mye! 


Det aller viktigste å tenke på når man vil skaffe seg hund er uansett å virkelig tenke gjennom alle "ulempene". Fordi man er nødt til å ofre noen ting hvis man skal ha hund i hus, det er ikke til å unngå. Men de positive sidene ved å ha hund gjør det som regel ekstremt verdt det uansett! Et annet tips er å lese mye om den rasen du ønsker deg, for jeg tror det er viktig å skaffe seg en hund som passer inn i den livsstilen du allerede lever - hvertfall sånn mer eller mindre. Om du aldri går på tur, og egentlig ikke er så glad i gå på tur, så bør du ikke skaffe deg en husky, sant. Dere skjønner nok hva jeg mener. Håper dere likte dette innlegget :-)3 kommentarer

09.10.2016 kl.22:27

Takk for tips

Alexandra Emilie

10.10.2016 kl.17:41

SÅ enig i alt det du skriver, det viktigste er at hunden gjør oss lykkelig <3

Sara Holmberg

10.10.2016 kl.20:04

Alexandra Emilie: Jaa, ikke sant?<3

Skriv en ny kommentar

hits