FORSIDEN ADD MEG INSTAGRAM WEHEARTIT

Veganer? Vegetarianer? Pescetarianer?

Nå har det snart gått to måneder siden jeg publiserte innlegget om at jeg ville begynne å redusere mitt inntak av kjøtt og meieriprodukter kraftig. Derfor tenkte jeg det var på tide med en liten oppdatering. Er jeg nå veganer? Vegetarianer? Pescetarianer? 

Jeg kan gledelig si at jeg aldri lenger (med to unntak) lager eller spiser kjøtt hjemme - verken til middagen, som pålegg eller noe annet. Jeg har også redusert inntaket av meieriprodukter, men jeg spiser fortsatt yoghurt av og til, og bruker fortsatt melk av og til. De gangene jeg spiser kjøtt er når jeg er på jobb eller hvis jeg får det servert når jeg er på besøk, men om jeg har mulighet lar jeg være. Det har vært overraskende lett å kutte ut kjøtt, det eneste jeg savner er faktisk leverpostei, et av mine favorittpålegg. Og det er ikke akkurat det verste. I tillegg finnes det jo flere typer erstatninger (som jeg enda ikke har prøvd)

Spesielt middagene er blitt mye sunnere og jeg har begynt å teste ut mer på kjøkkenet. Det er kommet mange nye retter på menyen - spesielt supper. Jeg har blitt hektet på supper! Jeg spiser forresten fortsatt fisk og sjømat, selv om det også er sjeldent. Jeg har altså bare hatt positive erfaringer med dette hittil, og gleder meg til å oppdage mer deilig, kjøttfri mat. Hvis vi skal sette en betegnelse på hva mitt kosthold nå er, så vil vel det bli flexitarianer. Og det stortrives jeg med å være. Jeg har ingen planer om å gjøre noen flere endringer med det første, det får jeg heller ta litt som det kommer :-)

Mine 4 favoritt vegetarretter

bønnetaco/nachos

wok med grønnsaker og ris/nudler

hot gulrotsuppe med chia og nanbrød 

pasta "bolognese", med linser i stedet for kjøtt 

 2 kommentarer

Danian. Gutteblogger

30.10.2016 kl.18:28

Lukke til. Gjør det som passer det best.

Victoria Larsen

30.10.2016 kl.18:33

Lykke til! Viktig å gjøre det man føler for :) Mange gode retter der, ja!

Skriv en ny kommentar

hits