FORSIDEN ADD MEG INSTAGRAM WEHEARTIT

Et stort skritt i riktig retning


Den siste tiden har det vært veldig mye snakk om veganisme og vegetarisme. Flere og flere offentlige personer velger å leve etter en av livsstilene, og de formidler mer enn gjerne masse om det til oss. Det er også kommet ut flere dokumentarer som er blitt riktig så populære. Gjennom mange ulike kanaler har jeg lært om vegetarisme og veganisme, som mange andre. Det har vekket en nysgjerrighet hos meg, og jeg har gjort mer research på det. Jeg har sett flere dokumentarer og programmer om kjøtt- og meieriindustrien, jeg har snakket med venner og bekjente som er veganere/vegetarianere, jeg har lest om det og jeg har lett etter spennende oppskrifter. Og nå har det gått opp et lys for meg. 

Jeg tror jeg vil skuffe mange som allerede er veganere og vegetarianere nå, men for meg (og verden) er dette et stort steg i riktig retning. Jeg har dessverre ikke bestemt meg for at jeg skal bli verken veganer eller vegetarianer, men jeg har bestemt meg for å redusere kjøttinntaket og meieriinntaket mitt kraftig. Og så får jeg ta det derfra. For meg blir hoppet fra mitt nåværende kosthold til et helt vegetarisk eller vegansk kosthold litt for stort. Derfor vil jeg begynne i, det sikkert mange mener er "smått", men som for meg er stort. 

Alle tallene skremmer meg. Tallene om hvor mye vann kjøtt- og meieriindustrien bruker, tallene om hvor mye denne industrien forurenser i forhold til noe annet og statistikkene fra alt som viser hvor mye dette ødelegger jordkloden vår er ekstremt skremmende. Og det er akkurat på grunnlag av dette at jeg velger å begynne å gå i riktig retning. Alle kan gjøre noe, og nå er det på tide at jeg hjelper til også. Slik det er nå vil jeg ikke si nei til kjøtt i middagsselskap, eller la være å spise pinnekjøtt på julaften. Jeg vil også fortsatt spise fisk. Men hvem vet, før vi vet ord av det er jeg kanskje helt vegetarianer, eller i det minste pescetarianer, jeg også. Vi får vente å se. 

Akkurat nå vil jeg fokusere på å finne mat jeg syns er spennende og god, og som jeg gjerne kan lage i en travel hverdag. Jeg vil lære enda mer om industrien, og jeg håper jeg vil se noen helsefordeler av dette. Om dere har noen tips til oppskrifter (eller kilder til hvor jeg kan finne noen gode retter) eller dokumentarer/programmer jeg bør se vær så snill og del med meg!♥



... Én kommentar

sarajaneeth

09.09.2016 kl.11:43

Flott skrevet ♡ ha en god dag

Skriv en ny kommentar

hits