FORSIDEN ADD MEG INSTAGRAM WEHEARTIT

Fastelavn

Til ca. 24 boller trenger du: 6 dl melk ♦ 150 g smør ♦ 1 pakke tørrgjær ♦ 1,5 dl sukker ♦ 2 ts kardemomme ♦ 1 kg hvetemel ♦ 1 stk egg til pensling. 

Slik gjør du: Smelt smøret og ha i melken, varm det til det blir fingervarmt. Rør gjæren ut i melkeblandingen ♦ Bland de tørre ingrediensene og hell i melkeblandingen ♦ Tilsett eventuelt mer mel, til deigen slipper bollen ♦ Hev deigen under plast og et kjøkkenklede til dobbel størrelse (30-40 min) ♦ Del deigen i like store delen og trill bollene ♦ La bollene etterheve på stekebrettet i 20-30 min ♦ Pensle med pisket egg og stek midt i ovnen på 225 grader i 6-10 minutter ♦ Avkjøl på rist. 
(oppskriften er fra matprat.no) 

Fastelavnsboller...Mmmmm!

Marcus jobbet nattevakt i natt, så han sov helt frem til halv 3, da ble han vekt av at Billy og jeg hoppet på sengen. Mens han sov har jeg hatt god tid til å styre på og gjøre forskjellige ting. Jeg har blant annet jobbet med bloggting, jobbet med den nye spalten min i studentavisen, lekt og vært ute med Billy og rukket å bake boller til fastelavn! Jeg valgte å dele deigen i to og lage halvparten som vanlige boller og halvparten som kanelsnurrer - det er noe av det beste jeg vet! Så nå ligger de i fryseren, slik at de er ferske til når jeg har lyst på. Noen av bollene er også fryst ned, men jeg måtte jo lage noen fastelavnsboller også. Tror Marcus var fornøyd når han fikk det til "frokost" i dag. 

Det har vært et ganske hektisk kjør den siste uken, men i dag er det endelig rolig. Derfor skal vi bruke anledningen til å lage en litt bedre middag med vin, og ha en liten datenight. Det er like koselig hver gang, så det gleder jeg meg til! Det er viktig med litt klissklass og romantikk i hverdagen♥... Én kommentar

Julie Storlien

07.02.2016 kl.21:21

Nam <3

Skriv en ny kommentar

hits