FORSIDEN ADD MEG INSTAGRAM WEHEARTIT

Har perfeksjon og lykke noen sammenheng?

"Åh, livet ditt er jo perfekt! Du har den perfekte kjæreste, du er flink på skolen, du ser utrolig bra ut, du har bra stil og leiligheten din er så sykt fin!" 

Vi ser opp til det idealet som står over. Vi tror at om man er fin, har trendy klær, gjør det bra på skolen og har et fint bosted så er man lykkelig. Vi tror at lykke ligger i materialistiske ting. Noe det forsåvidt også kan gjøre - men det er kortvarig lykke. Vi er hele tiden på jakt etter nye ting som kan gjøre oss lykkelig. Men hva er egentlig lykke? Og enda viktigere; hva er egentlig perfeksjon?

Jeg mener at perfeksjon ikke finnes i den forstand vi tror. Det finnes ikke én måte å leve på, én måte å se ut på eller én måte å gjøre ting på som er perfekt. Tenk litt over det. Drømmegutten din, den perfekte gutten i dine øyne, er ikke den samme som drømmegutten til din venninne. En person, et klesplagg, en hårfarge eller en livsstil kan være helt perfekt for din venninne, men noe helt annet for deg. Dette gjelder alt. Skjønner dere? Vi har alle hvert vårt syn på perfeksjon. 

Så kommer dette med lykke da. Hva er egentlig lykke? Lykke for meg er å få et kyss fra kjæresten min, spise en skolebolle, ta den første slurken av kaffe om morningen, våkne opp til sol, se mennesker rundt meg ha det bra, være fornøyd med meg selv. Det er lykke. De små tingene i hverdagen som du setter pris på, som gjør deg glad. Og noen dager er du lykkelig, mens andre dager har du det kjipt - er ikke det okei da? Det handler ikke om å ha et lykkelig liv eller ikke, det handler om å være en lykkelig person. Er du en lykkelig person får du jo et lykkelig liv? Jeg syns faktisk ingen har forklart det bedre enn Julian i One Tree Hill:

Well, we´re always thinking that someday we´ll be happy. You know, we´ll get that car or that job or that person in our lives that will fix everything. But happiness is a mood, and it´s a condition, not a destination. It´s like being tired or hungry. It´s not permanent. It comes and goes, and that´s okey. And I feel like if people thought of it that way, they´d find happiness a lot more often. 

Så svaret er egentlig at dette bestemmer vi selv. Vi bestemmer selv om lykke og perfeksjon har en sammenheng. Fordi hvis vi streber etter det såkalte "perfekte liv", så vil vi aldri bli lykkelig. Akkurat derfor må vi forstå at vi må skape vår egen perfeksjon, være oss selv, leve vårt liv og lære oss og bli fornøyd med det. Vi må forstå at lykke ikke er noe vi har eller ikke har, det er noe som kommer og går. Og at når vi er fornøyde vil bekymringene forsvinne. Og det er når bekymringene forsvinner at vi virkelig får oppleve de små tingene i hverdagen, kjenne på de og være lykkelig. 

Dette er noe jeg tenkt mye på i det siste. Noe jeg tror jeg har begynt å få til, fordi jeg er lykkelig - nesten hver eneste dag. Jeg tror det er fordi jeg har forstått de tingene jeg nå prøver å formidle til dere. "You make your own happiness" sier ordtaket, og det er så sant. Ikke prøv å oppnå et ideal som ikke er virkelig for å bli lykkelig. Jobb med deg selv for å bli fornøyd med hvem du er, så vil lykken komme av seg selv. 5 kommentarer

Julie

20.01.2016 kl.16:00

veldig fin blogg du har :) Håper du vil ta en tur innom min blogg også, og gjerne følg hvis du føler for det :) Ha en riktig god dag videre :))

andora

20.01.2016 kl.17:16

Jeg leste det quotet i går! changed everything!

Guro

20.01.2016 kl.17:51

❤ ❤ Du er så utrolig flink til å skrive!

Sara Holmberg

20.01.2016 kl.18:27

andora: i know!!

Sara Holmberg

20.01.2016 kl.18:28

Guro: <3<3

Skriv en ny kommentar

hits