FORSIDEN ADD MEG INSTAGRAM WEHEARTIT

Close-up og ærlig


Jeg er kontrollfreak. Perfeksjonist. Kritisk. Ambisiøs. Målrettet. Flink. Kreativ. Lat. Snill. Omsorgsfull. Følsom. Smart. Strukturert. Hjelpsom. Skoleflink. Kverulant. Effektiv. Løsningsorientert. Sta. Ærlig. Interessert. Rettferdig. Engasjert. Pliktoppfyllende. Rar. Jeg er også tankefull og har mange meninger, jeg kan være vanskelig å ha med å gjøre. Jeg er staere enn de fleste og tror aldri jeg har feil.

Det er litt interessant å finne ord om seg selv, fordi man tenker egentlig at det bør være ganske lett. For å få frem ordene over måtte jeg spørre kjæresten min, pappaen min og venninnen min. Vi tenker kanskje ikke over det, men når folk spør om vi kan beskrive oss selv med tre ord, eller om hva som er våre beste og verste egenskaper er det utrolig vanskelig å svare! Jeg mener selv at jeg er ganske selvbevisst, jeg er klar over de gode sidene mine og de dårligere sidene mine, men likevel sliter jeg med å finne mange ord som beskriver meg. Ordene over tror jeg beskriver hele meg ganske greit egentlig, og det er litt av begge deler der - både positivt og negativt. 

Jeg synes det er viktig å fremstå som ekte. Samfunnet i dag forventer på en måte at vi hele tiden skal være en annen enn oss selv, fordi vi hele tiden skal strebe etter å være perfekte og kun ha gode egenskaper. Jeg tror ikke vi helt forstår hvor påvirket vi faktisk blir av samfunnet rundt oss? Av media og ikke minst sosiale medier. For å ta et eksempel: Når du leser Caroline Berg Eriksen sin blogg, streifer tanken om at du også vil være så perfekt deg? At du skulle ønske du også var så pen, orket å trene så mye, lage så mye god mat og være en så god mor og kone/kjæreste? Den tanken streifer i alle fall meg, og jeg er rimelig sikker på at jeg ikke er den eneste. Sannheten er jo at jeg aldri i mitt liv ville stått opp klokken seks hver dag for å trene, eller krølle håret mitt hver dag, eller lage sånn mat hver dag. Sannheten er at jeg helst vil sove til 11 på formiddagen, sette håret opp i en rask hestehale, gå i en stor genser og spise brødskive med noe digg pålegg. Etterhvert utover dagen vil jeg kanskje begynne å vurdere om jeg skal trene, og om jeg føler for det tar jeg en rask tur på treningssenteret klokken åtte på kvelden for så å komme hjem, lage middag og se på serie til jeg skal legge meg. 

Andre dager er man såklart mer motivert enn andre, og noen dager spiser jeg kun mat som ser bra ut på bilder, er sunt og som kanskje tar litt mer tid å lage. Det hender også jeg krøller håret mitt, eller står opp tidlig for å få unnagjort ting. Poenget mitt er at man ikke trenger å være et supermenneske hele tiden, hver dag - og man trenger heller ikke fremstå som det. 

Jeg vet ikke om dette innlegget gir mening, for jeg har bare latt fingrene danse over tastaturet mens jeg skriver. Det jeg vil frem til er i alle fall at man må være seg selv og være ekte, i stedet for å hele tiden strebe etter de standarene samfunnet prøver å sette. Se på alle sidene ved deg selv - både de positive og negative - og ikke prøv å hele tiden skjule de negative. Folk kommer til å like deg akkurat som du er, eller kanskje enda litt mer, om de vet alle sidene av deg. Forbildene våre, uansett om det er bloggere, kjendiser eller noen vi kjenner, er heller ikke perfekte. Det er dumt at folk ikke viser det uperfekte litt mer. Det er det som gjør oss ekstra unike, er det ikke? 2 kommentarer

Andora Hylland

16.11.2015 kl.17:05

.. <3

Guro

16.11.2015 kl.20:38

Wow, du er virkelig utrolige flink til å skrive, gode deg!! Jeg heier på deg❤🙈

Skriv en ny kommentar

hits