FORSIDEN ADD MEG INSTAGRAM WEHEARTIT

This is how you study


- How to concentrate - 

Dette er virkelig måten å studere på spør du meg! I dag hadde kjæresten og jeg bestemt oss for å bruke dagen til å skrive skoleoppgaver, og da ville vi gjøre det beste ut av det. Vi gikk på butikken og kjøpte jordbær, druer, iskaffe og litt annet digg og hadde dette som belønning for at vi var så flinke. Og det har vi faktisk vært, for nå har vi sittet foran hver vår skjerm i 3 timer. Konsentrasjonen holdt ikke lenger enn det, så nå har vi en god pause før vi fortsetter litt senere i kveld. I mellomtiden skal vi kose oss med serie, blomkålsuppe og kanskje enda mer frukt. Jeg syns det kan være veldig vanskelig å sette seg ned for å begynne med skolearbeid og oppgaver, og er flink til å utsette gang etter gang. Likevel er jeg som regel veldig flink til å konsentrere meg når jeg først setter i gang, så derfor tenkte jeg å dele noen av mine tips for å holde konsentrasjonen oppe:

Jobb i perioder. Sett alarmen frem for eksempel 30 minutter og jobb effektivt frem til den ringer. Da kan du ta en 5-10 minutters pause hvor hodet får slappet av litt.

Ha en belønning. Ha noe digg du kan kose deg med, enten det er sjokolade, frukt, juice, te eller hva enn som måtte friste. Det holder energien oppe, og jeg synes hvertfall det er digg å småspise litt mens jeg skriver/leser. 

Gå en tur. Om du blir litt ør i hodet eller begynner å miste konsentrasjonen helt er det utrolig hvor godt en liten tur i frisk luft gjør! 

Sett deg mål. Skriv ned en to-do liste om hva du skal gjøre i dag, og sett deg realistiske mål. Da har du mer orden på hva som må bli gjort og det er lettere å sette i gang. I tillegg er det en motivasjon i seg selv og kunne krysse ut én og én ting.

Jobb et sted uten distraksjoner. Å jobbe fra sofaen foran TV´en kan ofte virke deilig, men det er veldig lett å bli distrahert. I tillegg sitter du bedre om du sitter ved et bord. Jeg synes også jeg får jobbet veldig godt på café med litt musikk i ørene, for da soner jeg helt ut - det er jo ikke stort annet å gjøre når du er alene på café. 

Ha deilig musikk i bakgrunnen. Hvis jeg skal lese elsker jeg å ha noe slags meditasjonsmusikk i bakgrunnen, men om jeg skal skrive kan jeg godt ha annen musikk, så lenge det ikke er sanger jeg kan veldig godt - for da begynner jeg å synge med... Det er smak å behag, men jeg pleier ofte å finne nye lister på spotify og høre gjennom den. Type "Morgenkaffe"-, "Late night drinks"-spillelister. 

Håper det er flere enn meg som gjør mye skolearbeid om dagen? I såfall; Lykke til og jeg håper disse tipsene kunne hjelpe!... Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits