FORSIDEN ADD MEG INSTAGRAM WEHEARTIT

Deg selv som fiende

Jeg er en perfeksjonist. Jeg tviler alltid på meg selv og er veldig kritisk til alt jeg gjør. Jeg blir aldri fornøyd, fordi jeg føler jeg kan enda bedre - uansett om jeg har gitt mitt beste. Flere som kjenner seg igjen?

Det er mange som snakker om denne "flink pike"-generasjonen. Vi må alltid yte vårt aller beste hele tiden, i alt vi gjør. Karakterene på skolen skal være på topp, klærne og sminken skal være spot on, vi skal være den beste venninnen, datteren og kjæresten, og vi skal trene og spise sunt. Det er et enormt press fra alle kanter, men det største presset lager vi selv. Det tar opp enormt mye energi og gjør et godt liv alt for stressende. Så hvorfor er det sånn? 


Det er den farlige, fæle stemmen i hodet som alltid er litt for kritisk. Som alltid sier du ikke er bra nok. Det er slitsomt, det. Å leve med et hode som aldri blir helt tilfredsstilt med innsatsen du gjør. Som alltid mener du kan forbedre deg. Og du forstår det. Du forstår at det er umulig å bli bedre enn ditt beste og at kravene du stiller til deg selv er alt for høye, men likevel setter du kravene skyhøyt. Fordi du vil være den absolutt beste utgaven av deg selv. Du vil bevise til andre at du kan og du vil bevise det til deg selv. 

Når hodet tenker sånn er det ikke rart kroppen blir sliten. Selv har jeg måtte begynt å ta meg fri en dag i blandt, hvor det eneste jeg gjør er skolearbeid og selvpleie. Jeg gjør det fordi jeg trenger det. Jeg må ta igjen skolearbeid og jeg må ta igjen meg selv, og når de dagene er over slapper jeg av litt mer. 

Jeg mener vi alle burde være flinkere til å fortelle seg selv at det er greit å ikke gi 110 prosent hele tiden. Det er greit å ta seg en dag fri innimellom. Og det er greit å fortelle seg selv at du er flink nok og gjør det bra. Fordi selv om vi alle skylder på samfunnet mener jeg at den største fienden er oss selv. Foreldrene dine er stort sett stolt av deg uansett, kjæresten din bør støtte deg uavhengig av hva du oppnår, og vennene dine bør kun bry seg om at du har det bra. Så hvem er det egentlig som lager det enorme presset? Jo, det er deg, det. Sånn er det hvertfall med meg. 

Så la oss alle bare ha litt mer tro på oss selv? Fortelle oss selv, og andre, at vi gjør en god jobb og er bra personer. Jeg tror vi trenger å "give us selves some slack".

 2 kommentarer

lisarorvik

02.10.2015 kl.22:45

Du er utrolig vakker, ha en fin kveld :)

Sara Holmberg

02.10.2015 kl.22:47

lisarorvik: Så hyggelig! Tusen takk, ha en fin kveld du også :)

Skriv en ny kommentar

hits