FORSIDEN ADD MEG INSTAGRAM WEHEARTIT

New York Guide

Jeg savner New York mer og mer for hver dag som går, derfor bestemte jeg meg for å mimre litt tilbake og lage en liten guide til dere. Etter å ha bodd fire måneder i New York har jeg fått ganske mange erfaringer med både spisesteder, caféer, steder å se og ting å gjøre der. Her har jeg satt opp en liten guide med de tingene jeg selv mener er mest verdt å besøke/gjøre. Det viktige du må huske på er at det alltid er mer å oppleve i New York.

-Ting å spise! 

Crave
Denne caféen lå rett ved siden av skolen vår og ble dermed vår faste lunch-plass. Her hadde jeg en fast meny, og hver gang jeg kom til kassen var det "One small skinny vanilla latte and a cream cheese bagel with just a little cream cheese, right?" og et stort smil fra øre til øre fra de som jobbet der. Verdens koseligste café, med verdens koseligste bemanning og sinnsykt god kaffe. Vi fikk også kaffebønne med sjokoladetrekk oppå kaffe´n, som virkelig satte prikken over i´en. MÅ smakes! 

Two Hands
OMG. Dette er så digg sted. De har avocado toast med egg, acai-bowl, deilige smoothier, digg kaffe og en skikkelig koselig atmosfære. ELSKET dette stedet!  

The Butcher´s Daughter
Butcher´n er vel ganske kjent for de fleste, for de fleste bloggere som er i New York drar hit. Her har de avocado-toast, deilige sandwicher og salater og friske juicer og smoothier. 

16 Handles 
Frozen yoghurt-heaven! Her er det selvplukk med frozen yoghurt og forskjellige smaker og masse digg topping. Dette stedet er nok noe av det jeg savner aller mest med New York.

The Grey Dog
Pannekaker, french toast, cream cheese and salmon-toast, fish-tacos, kaffe og en unik atmosfære! 

Jebon Sushi og Thai 
Mitt og Johannes stamsted når vi skulle ha sushi. Shrimp Tempuraen der er helt amazing. Smakte også på andre ting og alt falt i smak! I kjelleren er det Japanese Talkshow også, om det skulle være av interesse. 

La Genmaro, Little Italy 
Italiensk pizza og pasta - snakker for seg selv. 

Delicatessen
Delicatessen er kjent for sine truffle fries, men jeg forelsket meg i frokosten deres. Egg og bacon, yoghurt med müsli, american panecakes, fersk juice og masse annet! -Verdt å få med seg!

Rockefeller at sunset
Vil man ha en fantastisk utsikt over hele Manhattan anbefaler jeg Rockefeller. Jeg syns man får en finere utsikt fra Rockefeller enn Empire State Building, da Empire er en veldig fin bygning i seg selv, som er verdt å se. I tillegg har man bedre utsikt mot Central Park. Det mest fantastiske er å reise dit så man får med seg solnedgangen! Da får man se hele New York både i dagslys og i mørket. 

Times Square
Det er kjent at New Yorkere hater Times Square, og det er forståelig. Det er masete og stappet med turister.. Likevel er det noe man bare må oppleve og få meg seg. Jeg syns Times Square og området rundt er utrolig kult, men likevel ikke et av stedene jeg ville brukt mest tid på i New York. 

Brooklyn Brigde
Helst på kveldstid! Det er helt fantastisk å gå fra Brooklyn og over mot Manhattan i solnedgangen og få med seg alle lysere i bygningene! Fine bilder får du og!

Piknik i Central Park en varm dag
Dette er et must, uansett hvor klisjé det høres ut. Dra på butikken eller en kaffebar og kjøp med litt digg, sett deg på et av de idylliske stedene og nyt hvor fint det er.

SOHO
Hele SOHO er fantastisk. Bare gå rundt og utforsk alt, kikk i alle gater! Det er så mange kule butikker og caféer. 

Gå hele Broadway
Start i SOHO og gå helt opp til Times Square - kanskje opp til Central Park om du orker! Det er ganske langt og tar lang tid, men tiden flyr fordi det er så masse kult å se på veien. 

Upper East Side and Upper West Side
Det er ganske mye roligere på Upper East og Upper West. Det er også mye renere og mer "classy". En liten kontrast fra midtown og SOHO, men veldig verdt å utforske. 

Marked i Little Italy
Dette skjer jo ikke hver dag, men da vi var i New York hadde de et stort marked. Det var masse mat og forskjellige boder og en fantastisk stemning! Little Italy er koselig uansett, og maten der er generell utrolig god, men om du skulle være så heldig å være der samtidig som det er marked - dra dit!

9/11 memorial på kvelden
Der Twin-Towers stod er det nå minnemerket i form av to "fontener" om jeg kan kalle det det. Navnene til alle som omkom står ripet i stein rundt hele kanten og vannet renner i midten, det er utrolig vakkert - spesielt på kvelden! 

Helikoptertur over Manhattan
Dette er litt dyrt, men fy søren så fantastisk opplevelse! Har du ikke flydd i helikopter før er det jo enda mer stas, men bare det å fly over hele Manhattan er omtrent så kult som du får det. Det er kun 5 stk. inkludert piloten, så du får god utsikt hele veien. 

West Village and Greenwich Village♥
Her kan du blant annet besøke trappen til Carrie Bradshaw og se Friends-leiligheten utenifra. Det er også veldig mange kjendiser som oppholder seg i dette området. Jeg tror det er mine yndlingsområder på hele Manhattan, det er så fantastisk fint der! Hvertfall på tidlig høsten. Mine tips!

♣ GÅ så mye som mulig

♣ Bruk Google Maps om du skal reise med toget (subwayen)

♣ Når du tror du har sett alt, er det enda uendelig mye usett igjen

♣ Hvis du er på ferie der, gjør andre ting enn bare turistattraksjonene. New York er SÅ mye mer enn Times Square og Empire State Building! 

♣ Spis på steder som ikke er så "standar". Det er uendelig mange fantastiske restauranter i New York, ikke bruk all tiden din på Fridays og Hard Rock Café. 4 kommentarer

Sofie Caroline Nilsen

13.11.2015 kl.17:34

Så mange tips ! Skal reise til New York (foråpentligvis) til sommeren, så dette var nyttig :D

Marie N. H-S

14.11.2015 kl.14:50

Savner skikkelig New York av å lese dette innlegget! Må tilbake :D

Sara Holmberg

14.11.2015 kl.16:36

Marie N. H: Samme her! Savner det syyykt. Skal tilbake til våren/sommeren heldigvis<3

Marie N. H-S

15.11.2015 kl.15:47

Heldig!! :)

Skriv en ny kommentar

hits