FORSIDEN ADD MEG INSTAGRAM WEHEARTIT

Q&A om leilighet i New York

New York, 21.46

Long time, no see! Haha. Nå er det en god stund siden jeg har vært innom her.. Jeg har nemlig vært så uheldig og blitt syk enda en gang. Så etter mitt tredje besøk hos legen her på mandag, så håper jeg at jeg skal bli frisk som en fisk og holde meg sånn resten av oppholdet! Dere kan jo bare tenke dere hvor kjipt det er å være sengeliggende når man bor i New York for bare fire knappe måneder! 

Ellers har jeg fått et spørsmål jeg tenkte jeg kunne svare litt nøye på: 


Siden vi går på Gateway College, som er en norsk høyskole, har vi fått hjelp gjennom skolen med å finne leilighet. Når du har blitt tatt opp som student ved Gateway blir du også bedt om å lage en profil på et nettsted som heter "WeStay". På denne siden legger Gateway ut mange forskjellige leiligheter som elevene kan velge fra. Her ligger det leiligheter både i SoHo, Wall Street, Upper Manhattan, New Jersey osv. Det er altså masse forskjellig å velge i! Så det å finne leilighet gjennom Gateway er egentlig ganske enkelt å greit, MEN husk for all del og les alle dokumenter nøye!! Der gikk vi på en smell, da vi plutselig fant ut at vi måtte betale 12 000 kroner til per person.. 

Om man ikke skal ha noe med Gateway å gjøre er det veldig lurt å bli medlem av Facebook-gruppen "Ung i New York". Dette er en gruppe den norske sjømannskirken i New York har opprettet. Her er det veldig mange som legger ut ønske om romkamerater, leiligheter til leie/salgs etc! Jeg har fått inntrykk av at det er en veldig grei måte å finne leilighet på! Bortsett fra det vet jeg dessverre ikke om så mye annet når det kommer til å leie "privat".

Når det kommer til leie, så er det svinedyrt. Det er det ingenting å legge skjul på! Selv bor jeg veldig sentralt i SoHo sammen med tre andre jenter, og vi betaler mellom 40-50000 kroner leie i måneden. For fire måneder blir det altså 40-50000 kroner per person. I tillegg til dette er det commission fee på en månedsleie, enda et fee og et depositum. Her vi bor er det sånn at Wifi, TV, gass og elektisitet blir trukket fra depositumet, så når vi flytter ut får vi tilbake det vi ikke har brukt.

Av alle vi kjenner som bor her, har jeg fått inntrykk av at ingen betaler under 10 000 kroner i måneden. Og da bor man ofte 4 eller flere sammen! Det er billigere å bo både i New Jersey og Brooklyn enn det det er å bo på selveste Manhattan, og det tar ikke mer enn 20-30 minutter med subway. Utsikten fra de andre sidene av elvene er jo også helt fantastisk!

Og til sist så er det veldig viktig å huske på at bostandaren her i New York ikke er den samme som hjemme. Her er det gasskomfyrer og gassovner, kakerlakker og mus. Dette er selvsagt ikke alle steder, det finnes jo også nyere, mer moderne leiligheter enn her vi bor! I tillegg smaker vannet klor og blir sjeldent ordentlig kaldt. Men slike ting vender man seg fort til! Uansett, når man bor i en by som New York er det begrenset hvor mye man sitter inne i leiligheten!

Håper du som spurte fikk svar på det du ville, og at dette var nyttig og lese for litt flere av dere også♥ Bare spør i kommentarfeltet om det er flere ting dere ønsker svar på! 

... Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits